Új kilátópont nyílik a Niagara-vízesés lábánál

Forrás: turizmus.com

 2022. április 23. 15:46

Július 1-jétől új perspektívából lehet majd megcsodálni a Niagara-vízesést a Niagara Parks Power Station látogatócentrumban megnyíló kilátóból.

A Niagara-vízesés kanadai részénél, a Patkó-zuhatagnál tavaly júliusban nyílt meg a Niagara Parks Power Station látogatócentrum. Az attrakció alapjául szolgáló Niagara vízerőművet 1905-ben építették és egészen 2006-ig működött, ma pedig az egyetlen olyan, nem működő vízerőműnek számít a világon, amely ebből a korból sértetlenül fennmaradt – írja az RND.

Az attrakció kialakításának második szakasza idén július 1-jén zárul, amikor egy új kilátót avatnak fel a vízesés lábánál, ahol új perspektívából lehet majd gyönyörködni a lezúduló víztömeg látványában. A kilátó megközelítése kicsit körülményes, a látogatókat először 55 méterre a földfelszín alá viszik le felvonóval, innen egy 610 méter hosszú vízelvezető alagúton keresztül lehet eljutni a vízeséshez.

A Niagara-vízesés a kanadai oldalról

Fotó: ©chrisuk/123rf.com

A létesítmény vízerőmű részében kiállítások, valamint hang- és fényinstallációk is várják az érdeklődőket. A vezetett sétákhoz nemcsak nappal, hanem éjszaka is csatlakozni lehet. Meg lehet nézni többek között az egykori generátorcsarnokot, és a tervek szerint ugyancsak júliusra a föld alatti részt is látogathatóvá teszik.

A Patkó-zuhatag a Niagara-vízesés egyik legkedveltebb és legkáprázatosabb része, hiszen itt zúdul le a vízesés összes víztömegének körülbelül 90 százaléka, nem csoda, hogy ide építették annak idején a vízerőművet.