Új kínai promóciós honlap külföldi turistáknak

Forrás: turizmus.com

 2017. december 26. 20:42

Kína – a képzeleteden is túl címmel, hét nyelven indította el külföldiek számára a kontinensnyi országot népszerűsítő internetes oldalakat.

Kína 2013-ban hirdette meg az Egy övezet, egy út irányelvét, amely az egykori selyemút logikáját követve Európát és a világ nyugati felét igyekszik több szálon is összefonni a hatalmas ázsiai országgal. Pekingben most elhatározták, hogy az eddigieknél is hatásosabban szeretnék hasznos információkkal ellátni a turistákat.

A Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal megújította a China – Beyond Your Imagination website-ját, és féléves előkészület után hét nyelven (egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, angol, francia, japán, korai és orosz nyelven) elindította az új honlapot.

A Selyemút feléled

Fotó: turizmus.com

Az utazási szokásoknak és igényeknek megfelelően öt témakörben nyújtanak információkat: fontos témák, Kína felfedezése, térkép, hasznos információk és friss hírek kategóriában. Ezen belül szó van útikönyvekről, úti célokról, a kínai konyháról, népviseletről, fesztiválokról.

A kínai turisztikai honlap a dizájnban is igyekszik lépést tartani a nemzetközi trendekkel, és fotókkal, színekkel is igyekszik megragadni a kínai úti célok hangulatát. Az információkat interaktív térképek egészítik ki, és a felhasználókat egy többnyelvű mobil alkalmazás is segíti az eligazodásban.

A site első angol verziója már májusban megjelent, a hét nyelven utolérhető változat viszont most készült el.

Kapcsolódó cikkek