Új kínai régió a turizmus világtérképén

Forrás: turizmus.com

 2017. november 02. 14:45

Eddig keveset hallhattunk a Tibeti fennsíkhoz közeli Csinghajról, és fővárosáról Xiningről, pedig ez az egyik legszebb tartománya Kínának és az utóbbi időben élénk gazdasági fejlődésről tesz tanúbizonyságot.

A Magyarországra érkező kínai befektetők és vállalkozók csütörtökön több szándéknyilatkozatot és konkrét együttműködési megállapodást írtak alá magyar partnereikkel.

A budapesti kínai nagykövetség, a két ország közös befektetői szövetsége és az itt is erős kínai kereskedelmi kamara vezetői először bemutatták a tartományt, amely bővelkedik természeti szépségekben, a hegyek és völgyek között megbúvó kolostorokban, tavakban, folyókban, kulturális örökségekben, érdekes állat- és növényvilágban.

A 2,3 milliós lakosú Xiningbe jelenleg 57 városból lehet eljutni repülőgéppel

 

Viszonylag hűvös időjárása miatt Xininget Kína nyári fővárosának is hívják. Felvázolva a gazdasági terveket, a szakemberek kiemelték az ipar, valamint a turizmus szerepét. A 2,3 milliós lakosú Xiningbe jelenleg 57 városból lehet eljutni repülőgéppel, és hamarosan kilépnek a legforgalmasabb ázsiai légi kikötőkbe is: Bangkokba és Szöulba.

A településen a jövő évtizedekben a környezettudatosság jegyében kívánnak végrehajtani  nagyszabású beruházásokat, s az erősödő "zöld" szemlélet várhatóan a turizmusra is kedvezően hat.

Magyar részről Kassai Róbert miniszterelnöki megbízott emlékeztette a kínai szakembereket, hogy bár hazánk kis ország, de az Európai Unió kapuja lehet az Ázsiából érkező termelők és vállalkozók számára, azaz egy 500 millió fős piac nyílhat meg, mindazon előnyökkel és kedvezményekkel, amelyek az uniós országokat jellemzik.

A találkozón részt vett Albertirsa alpolgármestere is, hangsúlyozva, hogy bár a két település lélekszámát tekintve nagyban különbözik egymástól, mégis úgy érzik, hogy a testvérvárosi kapcsolat mindkét félnek előnyöket jelent.

A rendezvényt kínai termékbemutató kísérte, valamint több magyar és kínai cég tartott rövid prezentációt működéséről és szolgáltatásairól.

Kapcsolódó cikkek