Fogászati turizmusban erősít Vietnam

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 07. 14:04

Megnyílt a Mekong-térség legrangosabb turisztikai vására Vietnamban.

A vietnami turisztikai miniszter magas rangú szakemberek és politikai tisztségviselők társaságában nyitotta meg a 14. nemzetközi vásárt, amelyen csaknem 300 kiállító standja található meg. A háromnapos vásár első két napja B2B találkozóknak ad teret, és a zárónapon nyitják meg azt a nagyközönség számára.

A belföldi desztinációk mellett Kambodzsa, a Fülöp-szigetek, Tajvan, Malajzia és Indonézia is jelentős kiállító – tudósított a helyszínről a turizmus.com munkatársa. Az ITE HCMC vásár szervezői és a Vietnami Nemzeti Turisztikai Hivatal vezetői zenés-táncos előadásokkal és tartalmas prezentációkkal köszöntötték a külföldi vendégeket a rendezvény nulladik napján Ho Si Minh városban.

Középen a vietnami turisztikai miniszter

Fotó: turizmus.com

Vietnam első számú nemzetközi turisztikai vására a Mekong-régió legjelentősebb ilyen eseménye, amely azt a célt tűzte ki, hogy négy térségből is növelje az ázsiai ország piaci részesedését az ágazatban: Északkelet-Ázsiából, Észak-Amerikából, Európából és Délkelet-Ázsiából a 2018 és 2020 közötti időszakban. A háromnapos expó Németországtól Japánon keresztül Oroszországig számos turisztikai szakembert vonzott.

 

Ünnepélyes bemutatók a nyitónapon

Fotó: turizmus.com

A turizmus Vietnam egyik leggyorsabban növekvő ágazat, 2018 első hét hónapjában több mint 9 millió látogató érkezett az országba. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 25,4 százalékos növekedés. A kiutaztatás is hasonló ütemben bővül, 2017-ben 7,5 millió vietnami utazott külföldre.

Luxusutazásokra gondolnak

Fotó: turizmus.com

A 2019-es évet különösen fontosnak tartják a vietnami szakemberek, mert nemcsak sok fesztivált és vidéki rendezvényt tartanak, amelyek az ország autentikus hangulatát közvetítik a turisták számára, hanem fokozottan figyelnek a luxusutakra is, beleértve a MICE, vagyis üzleti turizmust és a fogászati turizmust is.