Új köntösben Vác Tourinform-irodája

Forrás: turizmus.com

 2021. június 17. 12:35

Vác barokk főterén működő Tourinform-iroda a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési programja keretében 20 millió forintos pályázati forrásból újult meg.

Mint a Dunakanyar kapuja, a váci iroda stratégiai jelentőséggel bír az odalátogató turisták kiszolgálásában és tájékoztatásában.

A Vác és Környéke TDM az ország legnagyobb adatgyűjtő területével rendelkezik: 69 település, több mint 150 turisztikai attrakció, számos természetvédelmi terület – olvasható a Váci Polgármesteri Hivatal közleményében.

Juhász Szabolcs (MTÜ turizmus szakmai igazgató), Matkovich Ilona (Vác város polgármesetere) és Varga Katalin (Vác és Környéke TDM igazgató) a Tourinform-iroda átadásán

Fotó: Váci Polgármesteri Hivatal

A Tourinform-irodát Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmus szakmai igazgatója adta át június 16-án. Juhász Szabolcs külön megköszönte az iroda dolgozóinak kitartását a pandémia ideje alatt és sok sikert kívánt a minden bizonnyal rendkívül erős nyári szezonra.

Matkovich Ilona, Vác város polgármestere hangsúlyozta, hogy ez a kis helyiség csak a kiindulási pontja az újra éledező váci turizmusnak. „Mi itt mindnyájan arra használtuk fel a kényszerpihenőt, hogy elkezdjük a szakmai megújulást és a város turisztikai stratégiáját újragondoljuk.

Juhász Szabolcs és Matkovich Ilona átvágja a szalagot

Fotó: Váci Polgármesteri Hivatal

A felújítással párhuzamosan, nyílt pályázattal hirdettük meg a város új turisztikai logójának tervezési pályázatát.

A megújult Tourinform-iroda elkészültére a város új logója és üzenete is megszületett: szívesen látunk. A gazdag történelmi múlt és a jelen, a régi színvilág, az új logó és szlogen kerültek így harmóniába egymással” – mondta a polgármester.