Új közösségi terek Mezőkövesden

Forrás: turizmus.com

 2020. október 21. 16:00

Újabb sikeres fejlesztés zárult le Mezőkövesden. A „Zöld felületek és közösségi terek fejlesztése, kialakítása Mezőkövesden” című projekt keretében felújították, illetve rendezvényközponttá alakították a város egykori kis templomát, továbbá skate parkot és közösségi kertet hoztak létre.

A városi önkormányzat által megpályázott – TOP-2.1.2-15-BO1-2016-00005 azonosító számú – projekt 342,8 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően valósult meg.

A város szívében található, 100 évvel ezelőtt épült egykori kis templomot a pályázat keretében az önkormányzat megmentette, felújította és átalakítva újra a nagyközönség tulajdonába került. Az így létrejött rendezvényközpontban egy nagytermet és egy kisebb kiállítótermet alakítottak ki, valamint új vizesblokkal és kiszolgáló helyiségekkel bővítették az épületet.

A hajdani kis templomból rendezvényközpontot alakítottak ki

Fotó: Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.

Parkolót is építettek, továbbá rekonstruálták Takács István mezőkövesdi festőművész 1973-ban festett freskóit is. A projekt keretében bútor-, informatikai és hangtechnikai eszközbeszerzés is megvalósult.

Az új központ kamaraelőadások, koncertek, házasságkötések megrendezésére biztosít lehetőséget, továbbá kiállításoknak, egyéb bemutatóknak és közösségi rendezvényeknek is otthont adhat.

Takács István mezőkövesdi festőművész 1973-ban festett freskóit is is rekonstruálták

Fotó: Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.

A támogatásból egy modern skate parkot is létrehoztak a Szomolyai út végén található Kőkép körüli területen. A helyszínen épült sportpálya a város és a környék fiataljai számára biztosít mozgási lehetőséget. A területen egy öntözőrendszerrel ellátott nagy méretű – két kisebb pályára osztható – füves labdarúgópályát, vizesblokkot, mesterséges lelátót és sétányokat alakítottak ki, valamint növénytelepítés és a terület rendbetétele is megvalósult.

A pályázat részeként egy közösségi kertet is létrehoztak az Egri úti lakótelepen. A környéken élők és saját kerttel nem rendelkezők használhatják a kertet növények ültetésére és termesztésére, ezáltal lehetőséget nyújtva részükre az egészségtudatos életmód megteremtésére.

A támogatásból egy modern skate parkot is létrehoztak

Fotó: Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés alapvető célja volt Mezőkövesd járásközponti szerepének erősítése, a városi életminőség javítása, vonzó városkép kialakítása, esztétikai értékeinek megőrzése, közösségi, városi funkciók bővítése, a szolgáltatások minőségének és elérhetőségének javítása.