Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál

Forrás: MTI

 2020. április 06. 14:32

Új látogatóközpont épül a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi Major fogadóépülete. A mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő év februárjára készül el.

Az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi Lóczy-barlang látogatóközpontjában interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé is várja majd a kirándulókat – tájékoztatott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Puskás Zoltán elmondta azt is, hogy a beruházás keretében részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, új játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.

Lóczy-barlang

Fotó: magyarnemzetiparkok.hu/

A Salföldi Majorban a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert.

Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein – tette hozzá az igazgató.