Új polgármestere lesz Bécsnek

Forrás: turizmus.com

 2018. március 26. 13:29

Idén májusban 24 év után leköszön Bécs polgármestere, Michael Häupl. Az új városatya, Michael Ludwig legfőbb célja, hogy Bécset „Európa digitális fővárosává” tegye.

Olyan terveket szeretne megvalósítani, amelyek által a bécsiek és főként az egyes városrészek lakói sokkal inkább magukénak érzik majd a kerületüket. Ennek érdekében például egy új nyári színpadot szeretnének felépíteni a Duna-parton. A konkrét projektek között említették egy sport- és kulturális csarnok megépítését is. A következő kongresszuson, május 14-én Michael Ludwig pedig többek között a városháza átalakítását fogja megvitatni párttársaival, mielőtt május 24-én átvenné az osztrák főváros vezetését.

Häupl és Ludwig az asperni városrész fejlesztésénél

Fotó: PID / David Bohmann

Michael Häupl az osztrák főváros emblematikus alakja, mintegy negyedszázados polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át a világ legélhetőbb városa címet viselte. Michael Ludwig 2007 óta Bécs város lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős tanácsnoka. 2009 és 2010 között ő volt Bécs második polgármester-helyettese.

Kapcsolódó cikkek