Zenés tárlatvezetés és az éj műtárgya a Múzeumok éjszakáján Nagykanizsán

Forrás: MTI

 2024. június 19. 15:36

Egy új kiállítás, családi programok és dzsesszzenés tárlatvezetés is várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján Nagykanizsán.

Új régészeti kiállítás megnyitásával, családi programokkal és dzsessz-zenés tárlatvezetéssel is várják egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakájának nagykanizsai programjain – közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Thúry György Múzeum igazgatója.

Száraz Csilla elmondta: Nagykanizsán szombaton 16 órától kezdődnek a programok, a hivatalos megnyitót pedig 17 órakor tartják, és ennek keretében adják át a Kerecsényi Edit néhai néprajzkutatóról, muzeológusról elnevezett, az intézmény gyűjteményének gyarapításáért kiérdemelhető emlékplakettet.

A megújult Erzsébet tér Nagykanizsán

Fotó: nagykanizsa.hu

 

Pillantás a múltba – A bronzkor évszázadai Zala vármegyében címet viseli az aznap este megnyíló új időszaki kiállítás, amelyet Ilon Gábor régész ajánl majd a látogatók figyelmébe.

Ezt követően Az Éj Műtárgyát – az egykor Nagykanizsáról indult, majd Indiában letelepedett Brunner Erzsébet festőművész fényképezőgépeit és filmfelvevő kameráját – is leleplezik. A kamerával készült filmtekercseket hamarosan a Nemzeti Filmintézet archívumában digitalizálják.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy az éjszaka folyamán a Mozaik Társulat Pofa be, Annuska! című népi komédiáját is bemutatják, de interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés is várja a gyerekeket. A felnőttek érdeklődésére tarthat számot a Kanizsai Jam Műhely éjszakai koncertje, illetve Szent Iván éjszakájához is kapcsolódva a tűzugrás és a tűztánc.

A közeli Magyar Plakát Házban jelenleg is látható Ludvig Dániel festőművész 40+ című kiállítása, amelyet ezen az éjjelen különleges körülmények között is megtekinthetnek a látogatók. A művész tárlatvezetését ugyanis Gayer Mátyás és Kém Sándor dzsesszzenészek muzsikája kíséri majd.