Új rendezvényhelyszín nyitott Budapesten

Forrás: mediaklikk.hu

 2018. szeptember 03. 14:09

Megnyitotta kapuit az UP Újpesti Rendezvénytér. Az épület alsó szintjén a piac található, a felsőn pedig kulturális rendezvények befogadására is alkalmas rendezvénytér.

A főváros egyik legmodernebb helyszíneként kezdi meg működédést az UP Újpesti Rendezvénytér. Az Újpesti Önkormáyzat elképzelése szerint a özösségi élet többféle színterét hangolják össze az épületben. A piac fölötti szinteken színházterem és kiállítótér kapott helyet. „Folyamatosan fogunk jelentkezni programokkal. Azt szeretnénk, hogy az UP ne csak egy legyen a budapesti kulturális intézmények közül, hanem mindig legyen egy csavar abban, amit csinálunk” – mondta Klebda István, az UP Újpesti Rendezvénytér igazgatója.

Klebda István, az UP Újpesti Rendezvénytér vezérigazgatója

Fotó: https://www.mediaklikk.hu

Az UP az újpesti városrész hagyományaihoz is kapcsolódik programjaival. A nevében az UP eleve utal a városrész nevére, jelzi azt, hogy Újpest felfelé törekszik, valamint azt, hogy cél többek között a tizenéves korosztály megszólítása, amelynekmár természetes az angol nyelv használata. „Délutánonként olyan programokat szervezünk, amivel ide tudjuk vonzani őket” – tette hozzá Matuscsák Tamás művészeti és programigazgató. A rendezvénytérben előadásokat, könnyű- és komolyzenei koncerteket, ismeretterjesztő programokat, sportrendezvényeket tartanak.

Koncertek, kiállítások, előadások helyszíne lesz a rendezvénytér

Fotó: mediaklikk.hu

Az újpesti Szent István téren még 1-1,5 évig tart az építkezés. A rendezvénytér egyelőre próbaüzemben működik, valódi funkcióját majd akkor tudja ellátni, ha befejeződnek a munkálatok a téren.