Új sportokat lehet kipróbálni a Lido Strandon

Forrás: turizmus.com

 2017. május 23. 16:41

Miután 2015-ben két évre elnyerte a Vonyarcvashegyi Lido Strand a „Balaton legsportosabb strandja" címet, szeretnék az elismerést az elkövetkezendő években is megőrizni. Ehhez több újdonsággal készültek a szezonra.

Az eddigi kínálathoz próbál hozzájárulni a strand a garantált mozgásprogramokkal, ilyenek lesznek a „Reggeli testébresztők", valamint a vízi aerobic.

Emellett a hagyományos sportprogramok sem maradnak el, mint a neves Nemzetközi Strandkézilabda Torna, valamint új programként 2017-ben debütál első alkalommal a Strand rögbi, amely országos amatőr bajnokság lesz július 15-én.

Az airwheelt a Tourinform-irodában lehet majd kibérelni

A Vonyarci Nyargalás futóverseny június 24-én kerül megrendezésre, mely 2017-re kinőtte  magát, ezért a pályát a Keszthelyi-hegységben jelölték ki. Két fajta versenyszám közül választhatnak a nevezők, Kis kör – 10,2 km és Nagy kör – 19,5 km. Nevezni előzetesen lehet, a helyszínen addig tudják a nevezéseket fogadni, míg a létszámkeret be nem telik.

Animátoraink idén is szerveznek minden nap sportversenyeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – strandfoci, strandkézi, röplabda, foci stb. - melyeket éremmel jutalmaznak.

Újdonság lesz,a hazánkban kevesek által ismert Teqboard asztal, mellyel egy újfajta sportággal színesíti Vonyarcvashegy palettáját. A teqball, tulajdonképpen egy futballalapú sporteszköz és egy új sport is egyben, melyet mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok használhatnak.

Egy másik sporteszköz is bemutatkozik idén, mely Vonyarcvashegy látnivalóiba ad könnyebb és gyorsabb betekintést, ez nem más, mint az Airwheel. Ezt az önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszközt a Tourinform-irodában lehet majd kibérelni meghatározott időre.

Augusztus 26-án immár 13. alkalommal ad otthon a Vonyarcvashegyi Lido Strand a „Mozdulj Balaton" Sporttalálkozónak, ahol a programsorozatban résztvevő strandok csapatai versenyeznek egymással.