Új szolgáltatási csomaggal csábítjuk a trendi gasztronómiára éhező amerikaiakat

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 09. 14:40

A magyarországi turisztikai kínálat és a legújabb gasztronómiai trendek összekapcsolására fókuszált az az elektronikus prezentáció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete és a Danubius Hotels Group szállodalánc tartott közel 200 amerikai utazásszervezőnek.

A rendkívül nagy érdeklődés mellett zajlott online szakmai rendezvény első felében – a Gasztoélmények Évére való tekintettel – a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Budapesten, májusban rendezendő európai döntőjét mutatta be az MT Zrt. képviselője, majd összefoglalót adott a legújabb magyarországi fejlesztésekről és az aktuális kulturális programokról.

 

A Danubius észak-amerikai képviselete pedig a szállodalánc és a Budapest Underguide által közösen összeállított új, a modern étkezési kultúrára épülő szolgáltatási csomagot mutatott be, amelyben a Danubius szállodák által garantált kellemes tartózkodást és kiváló wellness szolgáltatásokat kötik össze a trendkövető gasztronómiával.

Az észak-amerikai utazók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egészségtudatos étkezési módok. Ezek közé tartozik például a gluténmentes étkezés is, amelynek követésére egészségügyi okokból csupán az érintettek 1%-a kényszerül. A gluténmentes táplálkozást választók nagy része azonban saját elhatározásból, a remélt egészségügyi előnyöket mérlegelve választja ezt az életmódot.

A megújult magyarországi kínálat és az új szolgáltatási csomag sikerét is mutatja a webináriumra regisztráltak igen magas száma.

Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg hazánk 6. legfontosabb turisztikai küldőpiaca. A KSH adatai szerint a legfontosabb tíz küldőországunk közül 2015-ben – az Egyesült Királyság mellett – az USA (+13,3%) esetében nőtt jelentősen a kereskedelmi szálláshelyi vendégéjszakák száma az előző évhez képest.