Új szuperparkkal bővül a bécsi Aspern Seestadt

Forrás: turizmus.com

 2020. május 12. 14:10

Harmincezer négyzetméteren épül a bécsi okosváros, Aspern Seestadt új multifunkciós parkja. Esőkertek, játszóterek, sportolásra alkalmas eszközök, kutyafuttató, ivókutak és sok-sok zöld gondoskodnak a lakók jólétéről.

Új közparkkal bővül az okosvárosnak is nevezett, ultramodern bécsi városrész, Aspern Seestadt. Az északkeleti Am Seebogen kerületben épülő Elinor Ostrom Park – mely nevét az első női közgazdasági Nobel-emlékdíj tulajdonosáról kapta – előreláthatólag 2021-re épül meg. Ezzel ez lesz a negyedik hasonló park Aspernben.

A hatalmas zöld felület Bécs többi parkjához hasonlóan nagyban hozzájárul a nyári hősziget jelenség ellensúlyozásához, ezzel pedig Bécs még közelebb kerül ahhoz, hogy klímavédelmi mintavárossá váljon.

A park megépülésével még több lehetőségük lesz a környékbelieknek friss levegőt szívni és sportolni.

A Seestadt madártávlatból

Fotó: © MA 18 / C. Fürthner

Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleménye szerint a harmincezer négyzetméteren elterülő parkban 170 fa árnyékában hűsölhetnek majd az asperniek és helyet kap itt többek között egy vízi játszótér is. Utóbbiban spriccelő pumpák, vízsugarak, egy hatvan négyzetméteres homokozó, két hintahajó, három függőágy, egyensúlyozó- és mászóeszközök, két torony és tizennégy szikla (ún. vándorkő) szolgálja majd a gyerekek (és felnőttek) szórakozását. A napsugarak ellen árnyékoló pergolával szerelik fel a játszóteret.

A park déli részén ezen kívül egy különböző forgalmi akadályokkal, például villamossínnel felszerelt biciklis játszótéren gyakorolhatják a kicsik a különféle közlekedési helyzeteket.

Aki sportolni szeretne,  talál itt röplabda-, streetball-, kosárlabda- és focipályát, illetve kültéri fitneszpark és parkour pálya is épül. A három ivókút és a hatszázhúsz négyzetméteres kutyafuttató még inkább vonzóvá teszi a parkot, amely természetesen akadálymentesített lesz.