Új tagok a kastélyszállodák szövetségében

Forrás: turizmus.com

 2018. október 14. 16:55

Október 11-én zajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége II. félévi közgyűlése a kétútközi Graefl Kastélyban.

A Graefl-kastély az ország egyetlen meglévő szecessziós kastélya, ahol néhány héttel ezelőtt egy 120 férőhelyes kerti pavilon is létesült - ez volt az összejövetel helyszíne. A kastélyban egyelőre még zajlanak a 2017-ben megkezdett belső restaurálási folyamatok.

Az összejövetelen két új tagot is köszönthettek a résztvevők, a turai Schossberger-kastélyt és a téglási Degenfeld-Schomburg kastélyt - tájékoztatta lapunkkal Gulyás Eszter, a szövetség elnöke.

A szervezet életében a következő esemény a szlovákiai Chateau Béla kastélyszállodában megrendezésre kerülő bál és gála lesz 2018. november 17-én, ahol első alkalommal adják át a Heritage Hotels of Europe szervezet díjait 7 kategóriában. A Heritage Hotels of Europe jelenleg 9 országot tömörít, melyben alapító tagként van jelen a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége.

A szövetség tagjai és támogató partnereik a kétútközi Graefl Kastély előtt

Fotó:  Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége

Rendhagyó módon két előadás is elhangzott a közgyűlésen. Horváth Csilla, az Apponyi Kiskastély – Natúr Mini Hotel tulajdonosa és ügyvezetője tartott előadást arról a kastélyosoknak, hogy milyen marketingeszközöket használnak a mindennapjaikban, illetve egy esettanulmányt vázolt azzal kapcsolatban, milyen erős kommunikációs értéke volt számunkra a 2017-es évre elnyert Historic Hotels of Europe díjnak.

Dombi Ildikó, a gyulai Almásy-kastély és Látogatóközpont ügyvezetője arról beszélt, hogyan lehet nyitni az Y generáció felé, és mennyire tudatos ezen a téren az építkezésük.

A szövetség a közeljövőben külsős online marketing céggel köt szerződést, mivel szeretnének profi szinten kommunikálni a potenciális vendégek és látogatók felé, illetve felzárkózni a szinte naponta megújuló online marketing adta lehetőségek használatában. Dolgoznak azon is, hogy további új tagjai legyenek a szövetségnek.