Új termálkút fúrásával zöldül tovább ez a budapesti élményfürdő

Forrás: turizmus.com

 2023. március 10. 19:00

A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésük következő állomásaként új termálkút fúrásába kezd az Aquaworld Zrt.

Munkagépek, óriásdaruk tornyosulnak a budapesti Aquaworld Resort előtt, jelezve, hogy hamarosan indul az újabb fejlesztésük. A budapesti élményfürdő tavaly napkollektorokat telepített a megújuló energiaforrások hasznosítására, idén pedig új termálkút fúr. A tervek szerint egészen 1700 méter mélységig fognak lefúrni, ahol azt remélik, hogy már 60-65 C°-os termálvizet találnak. Az így kinyert meleg vizet a létesítmény medencéinek ellátására, gázfogyasztásuk jelentős mértékű kiváltására, továbbá fűtésük korszerűsítésére használják majd a jövőben. Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, rekreációs célokra is hasznosítanák.

A kútfúrás március 13-tól május végéig tart az Aquaworld Resortnál

Fotó: Facebook / Aquaworld Budapest

Tájékoztatásuk szerint a fúrási munkálatok március 13-tól május végéig fognak tartani. A legnagyobb zajhatással járó szerelőmunkálatokat igyekeznek a nappali időszakokban elvégezni, azonban az éjszakai munkavégzés technológiai okok miatt elkerülhetetlen. A folyamatos zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyeznek el a területen. A munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, a vendégek számára nem járnak korlátozásokkal – emelték ki.