Új túraútvonalakat avattak Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 11:57

A három túraútvonalból álló, a Horhosok útja nevet viselő hálózatot Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata hozta létre.

A túraútvonalakat összeállító szakemberek igyekezték úgy kialakítani a három eltérő hosszúságú utat, hogy a gyerekes családoktól a teljesítménytúrázókig mindenki megtalálja a számára megfelelő hosszúságú túrát.

Az eligazodást kihelyezett útbaigazító táblák segítik az útvonalak mentén. Az érdekességek bemutatásáról hét nagy tábla gondoskodik, melyeket tanulmányozva a turista bővebb információhoz juthat a Csácsi-hegyi kápolnáról, a Henye-hegyi imaházról, a Kisfaludi-vár legendájáról, a medvehagymáról, a Zala árteréről, a zalai erdők növény- és állatvilágáról.

A túrák gyalogosan, kerékpárral, akár még futva is teljesíthetőek

Fotó: facebook.com/fotozalaegerszeg

Zöld útvonal: a legrövidebb – mindössze 8 kilométer hosszú – út, mely érinti a városrész legismertebb nevezetességeit: a Csácsi-hegyi és a Henye-hegyi kápolnákat, a Vari-kutat, az Állatsimogatót, valamint a peremkerület római katolikus Szent Sebestyén templomát. Kezdő túrázóknak kifejezetten ajánlott, hiszen mindössze 2,5 óra alatt bejárható ez az útvonal.

Kék útvonal: 13,9 kilométer hosszú szakasz, mely érinti a dombok következő hármasát: Csortán, Pipa hegy, Hosszúhegy. Megtételére kb. 4 órát kell szánnunk.

Piros útvonal: a leghosszabb túraútvonal a maga 23,1 kilométerével, mely érinti Pethőhenyét, ahol felkereshető a Makovecz Imre tervei alapján épült Szent István templom is. A piros szakasz elhalad a Kisfaludi-hegy közelében található, Csurgó kútként is ismert Mária-forrás mellett. Utóbbi környéke tavasszal, a medvehagyma kikeltével hosszú idő óta kedvelt kirándulóhelynek számít – nem csak a gasztronómia élvezői körében. Gyakorlott túrázók kb. 7 óra alatt tudják teljesíteni a szakaszt.

 

Kapcsolódó cikkek