Új turisztikai attrakció Székesfehérvárott

Forrás: turizmus.com

 2018. június 21. 15:51

Debütált Székesfehérvár legújabb turisztikai attrakciója, a Panoráma turista busz, amely egy régi Ikarus busz átalakításával jött létre.

Rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. június 20-án azt a turisztikai újdonságot, amely minden bizonnyal az idei év slágere lesz a helyi turizmusban. Levágták egy régi, 1989-es évjáratú Ikarus 256-os busz tetejét, a vázszerkezetét pedig egyedi tervek alapján megerősítették, és teljes felújítás végén kialakították a külső designt.

A Turisztikai Kft. az új buszt garantált programok lebonyolítására állítja be, amelyek a közeli Velencei-tóhoz vezetnek. Július és augusztus minden szombatján délután „Nyári Kultúrkalandokra” invitálják a turistákat, vagyis a panoráma térben is szélesedik: a kirándulásokon kétfajta tematika mentén fedezhetik fel a látogatók a Velencei-tó látnivalóit is. Az új, negyvenhat személyes piros kabrió részben kihúzható napfénytetővel védi az utasokat az időjárás viszontagságai ellen, és a programokat szervező Turisztikai Kft. napszemüvegeket és esőkabátot is kínál az utasoknak. – mondta el F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A buszos programok mellett az előző évekhez hasonlóan tematikus városnéző sétákat és kisvonatos Bory-vár látogatásokat is szerveznek a nyár folyamán. Tavaly az 50 garantált programon több mint 1100 fő vett részt.

A busz az idei év slágere lesz a székesfehérvári turizmusban

Fotó: turizmus.com

Székesfehérvár idei látogatottsági adatai mutatják, hogy az érdeklődés folyamatosan növekszik. Az első 4 hónap vendégéjszaka számai az előző év azonos időszakához képest ugyanazt a 16-17% -os növekedést mutatják, mint a megelőző időszaké. A megrendelt idegenvezetések száma is ugyanilyen arányban növekedett idén. A látogatókat a rendezvények sokasága is vonzza, ebből a nyári hónapokban sem lesz hiány. A már korábban bemutatott temérdek kulturális programot és rendezvényt közel 10 országos/nemzetközi hatókörű sportesemény egészíti ki. A turisztikai főszezonon belül is kiemelt időszak az augusztusi Királyi Napok, mely évről-évre gazdagabb programkínálattal várja a látogatókat.