Új turisztikai rövidfilm készült Nyíregyházáról

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 31. 13:31

Több mint húsz helyszínen, közel hatvan nyíregyházi kötődésű gyermek és felnőtt részvételével zajlott a város turisztikai imázsfilmjének forgatása. A szereplőket nyíregyházi sajtóorgánumokon keresztül toborozták a lakosságból, hogy még személyesebbé tegyék a filmet.

A rövidfilm elkészítésének célja, hogy a belföldi és külföldi turistáknak megmutassák Nyíregyháza turisztikai attrakcióit, valamint azokat a programlehetőségeket, amelyek a várost szerethetővé teszik.

A film elkészítésében a város több intézménye, egyesülete, vendéglátó helye is közreműködött, ezzel is bemutatva Nyíregyháza sokszínűségét. A képeken megjelenik az állatpark, a fürdő, és a múzeumfalu, a város terei, parkjai, valamint a múzeumok és a templomok is. Részt vesznek benne helyi néptáncosok, lovasok, illetve a színház társulata is. A videó szereplőin túl a producer és a stáb néhány tagja is nyíregyházi kötődésű, sőt a videó alatt felcsendülő zenét is helyi zeneszerző és énekes készítette.

 

A nyíregyházi rövidfilm ugyanakkor csak az egyik szelete annak a közös desztinációs videónak, amely a Kassai Régió Turizmus Idegenforgalmi Szervezetével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül készült.

nyiregyhaza

A videóban megjelenik az állatpark, a fürdő és a múzeumfalu, a város terei, parkjai, valamint a múzeumok és a templomok is

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A projekt fő célja a desztinációs szervezetek határon átnyúló együttműködésének növelése volt a szlovák-magyar határvidéken. A nyíregyházi forgatással egy időben a kassai régióban is elkészítették saját filmjüket a legfontosabb attrakciókról, a projekt végső kimenetele pedig az volt, hogy a két desztináció együtt alkosson meg egy filmet, ami átfogó képet nyújt a nézőknek a határon átívelő látnivalókról.

„A videó alapján akár egy bakancslistát is összeállíthatunk, amely nemcsak hazánkban, hanem Szlovákiában is kihagyhatatlan úti célokat kínál.” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.ügyvezetője.