Új városokat népszerűsítenek a spanyolok Barcelona helyett

Forrás: turizmus.com

 2018. október 25. 12:03

Katalónia fővárosának a népszerűsége verhetetlennek tűnik. Olyannyira, hogy mind a spanyol turisztikai szervezetek, mind a legnagyobb küldő országok igyekeznek más városok felé terelni a beutazó forgalmat.

A Woody Allen filmmel végképp befutó, a svédek által előszeretettel látogatott – újabban a tömegturizmus hátrányaival is küzdő – város alternatíváit sorolja fel a vagabond.se. Ezek ugyanolyan hamisítatlan spanyol élményt nyújtanak, mint Barcelona a lap szerint.

Az első San Sebastian, amely bár filmfesztiválja okán is világhírű, kevesebben látogatnak ide, talán mert kissé hűvösebb az éghajlat. A városközpont közelében lévő strandon, melyet a világ legjobbjai közül választottak, vagy a gyakori fiestákon kívül a csúcsminőségű vendéglátás a másik legfontosabb vonzerő. Itt van a legtöbb Michelin-csillagos étterem, ráadásul a baszk ételek igazi különlegességgel vonzzák az ínyenc turistákat.

A közelmúltban a Lonely Planet Sevillát jelölte ki a világ legjobb úti céljának, amelyet meg kell látogatni 2018-ban. A királyi palota és a zsidónegyed, mint látványosság kihagyhatatlan, ráadásul Sevillában mind a nagyvárosi nyüzsgés, mind a kényelmes, romantikus utcák megtalálhatóak.

A felfedezésre váró Granada

Fotó: pixabay

Sevillán kívül egy másik, rejtett gyöngyszem Granada, amely másfél órányi autóútra fekszik Malaga városától, és napi kirándulásként is kiváló, amikor már elfáradtunk a napfénytől és a fürdőzéstől. Egyes pletykák szerint errefelé minden megrendelt tapashoz ingyen italokat szolgálnak fel. Hogy igaz-e, vagy sem, azt a lap a felfedező olvasókra bízza.

Kapcsolódó cikkek

Kelepelő katedrálisok

2017. június 30.