Új vezetőség a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület élén

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 09:59

Új vezetőség segíti a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület tagjait a koronavírus okozta veszélyhelyzet utáni újraindulásban.

Szendrei Mihály, az egyesület elnöke arról tájékoztatta a turizmus.com-ot, hogy az egyesület új vezetősége a tagok kétharmadának a szavazatai alapján került megválasztásra, így erős felhatalmazással kezdi el a munkáját.

A több mint 80 tagot, benne a Miskolc környéki települések önkormányzatait is képviselő egyesületnek a tagjai Miskolc legjelentősebb szállodái és éttermei, számos panzió és vendégház, valamint több attrakció. Részben az egyesület közös munkájának eredménye, hogy Miskolcon 2012 és 2019 között megduplázódott a vendégéjszakák száma és az idegenforgalomból származó bevételek.

Szendrei Mihály, az egyesület elnöke és Vargáné Bodnár Henriett, a miskolci Végállomás Bistorant és a Desszertem Cukrászműhely tulajdonos üzletvezetője

Fotó: Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület

A szervezet a veszélyhelyzet idején 30 tagjának segített vírusvédelmi eszközök beszerzésével. A veszélyhelyzetet követően az egyesület legfontosabb célja a stratégiai partnerség erősítése a miskolci önkormányzattal, hiszen a turisztikai szolgáltatók azok, akiknél a városi kínálattal kapcsolatban lecsapódnak a vendégigények és a vendégpanaszok, így a vezetőség első kézből szerzett tapasztalatok alapján tud javaslatokat tenni az ágazatot érintő fejlesztésekre.

Miután az egyesületnek 13 Miskolc környéki önkormányzat is a tagja, az egyesület vezetősége kiemelten kezeli a megyei önkormányzattal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamarával való együttműködést is – tájékoztatta lapunkat az elnök.

Kapcsolódó cikkek

Miskolc újraindul

2020. június 25.