Új vitorláskikötő épül Balatonfüreden

Forrás: Hírbalaton

 2018. január 22. 12:55

150 helyes vitorláskikötő épül a balatonfüredi kemping területén a Bejárható Magyarország program keretében – írta a hirbalaton.hu. A kétmilliárdos beruházás ősszel indul, a projektre közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel.

A kemping területén másfél hektáron épül meg az új kikötő, amely jelentős bázisa lehet a túrázó kajakosoknak, kenusoknak és vitorlázóknak. Fejlesztik a parti infrastruktúrát is, épül egy új kiszolgálóépület étteremmel, közösségi térrel.

A Magyar Vitorlás Szövetség pályázata révén túrahajók, gyerekek oktatására alkalmas eszközök is rendelkezésre állnak majd. A cél, hogy a vízisportok kedvelői illetve a balatoni túrán résztvevő, vitorlással vagy akár kenuval érkező, aktív turisták is igénybe vehessék a szolgáltatásokat. A kikötő nagyobb nemzetközi versenyek kiszolgálására is alkalmas lesz. A város azt reméli, hogy a kemping vendégforgalma a szezonon túl is megélénkül.

A 150 helyes kikötő a következő szezonra készül el

Fotó: balatonfured.hu

A közel kétmilliárdos beruházás kiviteli tervei már készen vannak, a munkálatok várhatóan idén ősszel kezdődnek, és a jövő évi szezonra fejeződnek be.

A Balaton egyik legnépszerűbb kempingjét a felszámolás alatt álló SCD Holdingtól vette meg az önkormányzat még 2014-ben. A 22 hektáros, értékes tóparti ingatlanért 2,3 milliárd forintot fizetett az önkormányzat. A háromezer férőhelyes kemping a Balaton-part legnagyobb ilyen jellegű üdülőterülete és egyben évről évre a város egyik legkedveltebb szálláshelye. A Balatonfüreden eltöltött vendégéjszakák harminc százalékát teszik ki a kempingezők, jellemzőjük, hogy a szállodák vendégeihez képest jóval többet költenek a város vendéglátóhelyein – olvasható a hirbalaton.hu portálon.