Új vízi tanösvény és kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2018. június 12. 10:02

A nyár folyamán számos újdonsággal és érdekes programmal rukkol elő a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark.

A Kárpát-medencére jellemző állatok sorát idén is jó néhány új faj gazdagítja. A többi között a fakókeselyű, a vadmacska és az uhu életével is megismerkedhetnek itt a látogatók. A mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyű ezen a vidéken már ritka. A látogatóközpont vadonatúj röpdéjében testközelből lehet megismerni e fenséges madarat.

Ugyancsak az állatpark lakója a sűrű ártéri erdők rejtett életmódot élő lakója, a fokozottan védett vadmacska is.

Rajtuk kívül az európai bölények, a jávorszarvas, az aranysakál, a róka, a borz, a vízimadarak is vonzzák a látogatókat.

Az évszázados fákban gazdag Anna-ligetet szegélyező Körös-holtágon megnyílt az országban egyedülálló Jégmadár vízitanösvény is. A tanösvény hazánk ötödik legnagyobb állóvízéről és annak élővilágáról, élőhelyeiről ad tájékoztatást. A nyolc állomásból álló tanösvény a látogatóközpontban kölcsönözhető vízi eszközökkel közelíthető meg.

A Jégmadár tanösvény

Fotó: turizmus.com

A létesítmény egész nyáron, minden vasárnap Szünidei Állatmustrával várja az érdeklődőket, melynek keretében az állatpark egyes állatfajairól fél órás ismertetők hangzanak el.

A látogatóközpontban július 1. és augusztus 31. között látható a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Föld Barátai Európa által közösen, a természet védelméért létrehozott Őrzők című kiállítás.

A nyári eseményeket augusztus 25-én az Esti nyárbúcsúztató az Anna-ligetben elnevezésű program zárja majd.

A Csáky kastély múltját szabadtéri vetítés keretében idézik meg, az állatparkban látványetetések és mentett állat szabadon engedése is szerepel a programok között.