Új-Zélandról, az égiek játszóteréről Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. június 14. 15:24

Új-Zéland egy nagy játszótér, ahol az égiek összegyűjtötték a világ természeti szépségeit és szélsőségeit: a gleccserektől a vulkánokig, a tengerpartoktól a hegyekig, az esőerdőtől a sivatagig.

Így látja Csaba Shepherd, aki Budapesten, a Kultúrbisztró aktuális helyszínén előadást tartott a távoli országról. Az Aucklandban élő idegenvezető idén szeretne Magyarország felé nyitni, ezért összefogott az új-zélandi konzulátussal és a New Tour Zealand magyarországi hivatalos partnerével, a World Tours utazási irodával.

A telt házas előadáson nem csak azt tudhatták meg az érdeklődők, hogy Új-Zélandon nem élnek veszélyes állatok, hanem gyakorlati tanácsokat és információkat is kaphattak azok, akik oda, vagyis hozzánk képest a világ másik végére szeretnének utazni. Például, hogy az új-zélandiak nagyon lazák, kedves és nyitott emberek, akik szívesen látják a messziről érkezőket.

Az idegenvezető arról beszélt, hogy a Magyarországnál háromszor nagyobb, mégis csupán 4 millió lakost számláló, a világ legelszigeteltebb államának számító Új-Zéland nem csak páratlan természeti kincsei, a kizárólag itt élő, különleges állat- és növényfajok miatt nyújt életre szóló élményt az ide látogatóknak. Ehhez még hozzájön a lenyűgöző maori kultúra, az extrém sportolási lehetőségek, a kalandok kimeríthetetlen tárháza, a különleges városok – Csaba Shepherd szerint itt mindenki megtalálja azt, amit máshol hiába keresne.

Új-Zéland nem csak páratlan természeti értékei miatt nyújt maradandó élményt

 

A partneri együttműködésnek köszönhetően Új-Zéland ettől az évtől egyszerűbben és szervezettebben elérhető a magyar turisták számára is, akár egyedi igényekről, akár repülőjegyről van szó. Magyar turisták három hónapos tartózkodásig vízummentesen utazhatnak Új-Zélandra, amennyiben megfelelnek a belépéshez szükséges követelményeknek.

Kapcsolódó cikkek

Kuriózumok a körutazásban

2017. április 26.