Újabb 7 kínai város a vizes élőhelyek listáján

Forrás: turizmus.com

 2022. november 20. 06:42

A Ramsari Egyezmény 13 ország huszonöt városát - ebből hetet Kínából - akkreditált nemzetközi vizes élőhelyként.

A hét kínai városon kívül a 18 város Kanadából, Franciaországból, Indonéziából, Iránból, Irakból, Japánból, Marokkóból, Dél-Koreából, Ruandából, Dél-Afrikából, Spanyolországból és Thaiföldről lett kiválasztva - írja a silkroadhungary.hu.

A kínai városok a következők:

A keleti Anhui tartományban található Hefei, ami öt nemzeti vizes parkkal és három tartományi vizes élőhelyi parkkal rendelkezik, amelyek 75 százalékos vizes élőhely-védelmi aránya a legmagasabb a tartományon belül.

 

A kelet-kínai  Santung tartomány tengerparti Csiningben 56 vizes élőhely és 124 mikrovizes élőhely található.

A Csoncsingban található Liangping az egyetlen vizes élőhely Délnyugat-Kínában, több mint 400 mikrovizes élőhely modellel, bioiparral, helyi vendégházakkal és ökológiai turizmussal.

A kelet-kínai Csiangszi tartományban található Nancsangban két nemzetközi jelentőségű vizes élőhely, nyolc nemzeti vizes élőhely, négy tartományi jelentőségű vizes élőhely és öt tartományi vizes élőhely található.

A Liaohe folyó torkolatánál, az északkeleti Liaoning tartományban található Panjin fontos tranzithelye és célpontja a kelet-ázsiai-ausztrál repülõút vándormadarainak, valamint a világ legnagyobb sirálypopulációjának költőhelye.

A Hupej tartománybeli Vuhan egy megaváros, ahol a legbőségesebb vizes élőhelyek találhatók a szárazföldi Kínában. A város  egyben tipikus példája a tó típusú vizes élőhelyeknek.

A kelet-kínai Csiangszu tartományban található Jancsengben két nemzetközi jelentőségű vizes élőhely található, valamint Kína első természeti világörökségi helyszíne, ami part menti vizes élőhelyeket jelent.

A világ 43 nemzetközi vizes élőhely városainak listáján 13 kínai, így Kínában van a legtöbb ilyen város.

Az említett városokon kívül a többi hat ilyen város, : Harpin Hejlungcsiang tartományból, Haikou Hainan tartományból, Jincsuan Ninghszia Huj autonóm régióból, Csangte Hunan tartományból, Csangszu Csiangszu tartományból és Dongying Santung tartományból.