Újabb csodálatos látnivalókat adnak át Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 29. 15:18

Dubai Arena, a Jövő Múzeuma, Madame Tussauds, Lebegő Velence - az idén és jövőre újabb izgalmas látnivalókkal gazdagodik az Öböl-menti városállam.

A Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete összegyűjtötte a legizgalmasabb idén és jövőre megnyíló dubaji látványosságokat.

• Dubai Arena

A Dubai Arena egy modern, többfunkciós aréna a City Walkon, mely majd otthont ad a jelentős nemzetközi koncerteknek és sporteseményeknek - nagyjából 20,000 látogatói férőhellyel. 2019 áprilisában nyitják meg, és a legfejlettebb technológiákat foglalja magába: egy teljesen átalakítható ülésrendszert, egy futurisztikus tetőt, mely mindenféle produkciót kiszolgálhat, egy többcélú függönyrendszert, és a legmodernebb AV-és IT-rendszereket.

Dubai Arena

Fotó: turizmus.com

• A Jövő Múzeuma

A Dubaji Jövő Alapítvány által létrehozott, idén nyíló Jövő Múzeuma a világ legnagyszerűbb innovációit, prototípus-ötleteit és találmányait mutatja be, illetve lehetővé teszi a látogatóknak, hogy a képernyőkön keresztül kommunikáljanak. Ezentúl kurzusokat, workshopokat és beszélgetéseket is szerveznek a meglévő csúcstechnológiás fejlesztésekkel és tudományos megoldásokkal, hogy felfedezhessék a jövőbeni innovációkat.

A Jövő Múzeuma

Fotó: turizmus.com

• Madame Tussauds

A híres viaszbábu múzeum, a Madame Tussauds hamarosan megnyitja kapuit a Bluewaters-szigeten, a JBR Beach szigetfejlesztési projektjén. A Madam Tussauds-ban általában hírességek – énekesek, színészek, politikusok, sportsztárok és történelmi személyek - élethű viaszmásaival találkozhatunk.

• A Lebegő Velence Resort

A Lebegő Velence elhozza Velence legjavát a Közel-Keletre. Napi 3 000 látogató kiszolgálásával ez a lebegő létesítmény 414 lefoglalható kabinból áll majd négy szinten. A világ első víz alatti spája is megtalálható benne az elegáns butikvendéglátás bősége és a hagyományos kézműves boltok mellett. Az év során a létesítmény otthont ad különböző művészeti és kulturális eseményeknek, mint a Carnivale di Venezia, a Binnale di Venezia és a Festa del Rendentore. Nyitás 2020-ban.

• A Dinamikus Torony

A 80 emeletes forgó felhőkarcoló hozzájárul Dubaj ikonikus látképéhez, hiszen a szintjei folyamatosan alakot váltanak majd, ahogy a lakói otthonuk elforgatása mellett döntenek. A Dinamikus Torony a világ első felhőkarcolója különálló forgó emeletekkel, melyeket egy középső oszloppal fognak össze, ami lehetővé teszi a lakóknak, hogy kontrollálják egyedi luxusapartmanjuk forgási sebességét és irányát. Nyitás 2020-ban

2019-ES ESEMÉNYEK

Dubaji Food Fesztivál

A Dubaji Food Fesztivál az egyetlen valóban városszerte megrendezett ételfesztivál a Közel-Keleten. Minden évben megtartják, hiszen ezzel ünneplik Dubaj gasztronómiai értékeit. A fesztivál izgalmas ételhez köthető eseményeket és promóciókat foglal magába, melyek kiemelik Dubaj egyedi ételkínálatát, személyiségeit és világklasszis étkezési élményeit. Mivel Dubajban több mint 200 nemzet él, a Dubaji Food Fesztivál bemutatja a város kulináris kínálatainak sokszínűségét és kreativitását – az ínyenctől az avantgarde étteremkoncepciókon át egészen a helyi “rejtett ékkövekig” és törzshelyekig minden megtalálható. A hatodik DFF mindenkinek 17 napos programot ígér a sokak által várt, védjeggyé vált eseményeivel, beleértve a Dubaji Étteremhetet, a Tengerparti Kantint és a “Rejtett Ékköveket”.

• Dátum: 2019. február 21. – március 9.

• Helyszín: Dubajszerte

• Weboldal: https://www.visitdubai.com/en/dff

Dubai Food Festival

Fotó: turizmus.com

Dubaj ízei

Minden évben három napon át Dubaj ínyencei és szakértői “Dubaj ízei” felé veszik az irányt, mely egy teljes hétvégén át tartó fesztivál az elsőosztályú éttermi étkek, a kóstolók, a főző workshopok, beszélgetések és az élő szórakoztatás jegyében. Az éves esemény a város legtrendibb éttermeit vonzza, akik a legjobb ételeikből falatnyi kóstolómenüket készítenek az átlagos menüárak töredékéért. •

Dátum: 2019. március 7-9.

• Helyszín: Dubaji Médiavárosi Amfiteátrum

• Weboldal: http://tasteofdubaifestival.com/

Kapcsolódó cikkek

A világ TOP 100 városa

2018. december 16.