Újabb díjat kapott Magyarország imázsfilmje

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 30. 16:51

Cannes és Kína után a rigai nemzetközi turisztikai filmfesztiválon is díjat nyert a Magyar Turizmus Zrt. által készített hiánypótló imázsfilm hazánkról.

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (Comité International des Festivals du Film Touristique, CIFTT) nyolcadik nemzetközi turisztikai filmfesztiválján, a Tourfilm Riga fesztiválon ismét dobogós helyezést ért el Magyarország imázsfilmje. A nemzetközi fesztivál szakmai zsűrije a világ különböző pontjain – elektronikus szavazás keretében – négy kategóriában díjazta a 33 országból beérkezett 130 produkciót. A Magyar Turizmus Zrt. Think Hungary – more than expected című kisfilmje ezúttal a kulturális turisztikai filmek kategóriájában nyert el második helyezést.

 

A díjat 2015. április 25-én dr. Müller Adrienn, Magyarország rigai nagykövete vette át. Az ünnepélyes díjátadón Alexander Kammel CIFFT igazgató elismerően szólt a magyar turisztikai filmkészítésről, a korábbi évek magyar sikereiről is. Kammel reményét fejezte ki, hogy a jövőben a magyar turisztikai kisfilmek állandó résztvevői lesznek aturisztikai filmek nemzetközi fesztiváljainak.

A többször díjazott film legutóbb 2014. októberében és novemberében nyert díjat a Cannes Corporate Media & TV Awardson, valamint a China International Travel Mart szakvásáron.Az elnyert díjak megerősítik, hogy hiánypótló új magyar imázsfilm született, amely segíthet újabb célcsoportok és a fiatalabb korosztály érdeklődését felkelteni az ország megújult turisztikai kínálata iránt.

A film itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=lySnQRmQbiM