Indulnak az újabb fejlesztések a győri állatkertben

Forrás: turizmus.com

 2019. január 04. 09:11

Bővítik a Majomházat, és átalakítják a takarmány-feldolgozó épületet.

A Magyar Építők számolt be arról, hogy az Euro Generál és a Fodor Kft. kivitelezésében valósul meg a győri Xantus János Állatkert fejlesztése.

A Modern Városok Program keretében csaknem 400 millió forintból növelik a Majomház kapacitását, és építik át a meglévő takarmány-feldolgozó létesítményt. 2018 nyarán már megkezdődött egy orrszarvúház, valamint a zsiráfház fejlesztése is az állatkertben.

A teraszról is lehet gyönyörködni bennük

Fotó: turizmus.com

Ezúttal a majmok belső kifutóját növelik meg egy új, 6 méter belmagasságú térrel. Az új kifutót a régitől elválasztva alakítják ki. Létrehoznak egy gondozói folyosót is, ahonnan a régi és az új kifutót is el tudják látni.

Az emeleten látogatói teret építenek, melyet egy külső lépcsőházon keresztül lehet majd megközelíteni. A látogatói folyosóhoz kapcsolódva ezen felül egy teraszt is kialakítanak. A Majomház alapterülete a bővítés után majdnem 1000 négyzetméter lesz.

A fejlesztés második részében átalakítják az eddig használt takarmány-feldolgozó épületet, melynek keretében a földszintes, lapos tetős létesítményt emelet-ráépítéssel bővítik, ahol kiszolgáló funkciók lesznek – írja a Magyar Építők.