Újabb fejlesztések zárultak le Gyomaendrődön

Forrás: turizmus.com

 2015. január 26. 15:25

A Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület jelentős mértékű fejlesztést valósított meg az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi ROP helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezeti fejlesztése című pályázat keretében, mely 2014. december 31-én fejeződött be.

A projekt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése alapján 2013. január 25-én 37 240 120Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósulhatott meg, melyhez az egyesület önerőként 5 963 843Ft-ot biztosított.

 

A projekt keretein belül Gyomaendrőd város területén 7 turisztikai információs táblát helyezte ki napelemes ledes világítással. A turisták tájékozódását egy új érintőképernyős információs terminál biztosítja a TOURINFORM iroda előtt. Az adatbázis mobil applikációval is elérhetővé vált. Új munkahelyet teremtettek 2 fő részére, mely munkahelyeket a projekt fenntartásának végéig (2020. január 1-ig) a GYÜSZ-TE biztosítja.

Elkészült Gyomaendrőd turisztikai arculatának kialakítása, image kiadvány és tematikus kiadványok készültek hat témában magyar- angol- és német nyelven. A projekt támogatást nyújtott a XV. és XVI. Nemzetközi Sajt és Túrófesztivál megrendezéséhez. A fejlesztés eredményeként az elmúlt két évben folyamatos monitoring tevékenységet végeztek piackutatással, és annak kiértékelésével. Marketingtevékenységként Facebook kampány, weblap optimalizálás, adwords kampány segítette Gyomaendrőd népszerűsítését. Két fő egyesületi tag OKJ-s pályázatírói képzésben részesült. A város egy mobil színpaddal és a hozzátartozó modern fény és hangtechnikával gazdagodott, mely a városi rendezvényeink színvonalát emeli. Irodai munkánkat a projekt keretén belül beszerzett jogtiszta szoftverek segítik. Kialakítottuk a nyári és őszi standard programjainkat, mely jelentősen segíti az ide látogató turisták szabadidejének élményekben gazdag eltöltését.

A projektről bővebb információ a www.gyomaendre.hu oldalon található.