Ők is fellépnek a Paloznaki Jazzpiknik nagyszínpadán

Forrás: turizmus.com

 2024. március 07. 10:23

További nagyszínpados fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik csütörtöki és pénteki napjaira. Augusztus 1-jén két díva nyitja a háromnapos pikniket, Izo FitzRoy és Anastacia, 2-án pedig a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel.

Augusztus 1-jén, a Jazzpiknik 0. napján a DJ páros Andrew J és Dan von Schulz nyitja meg a Nagyszínpadot. Őket követi a brit díva, Izo FitzRoy, aki a hazai közönség egyik nagy felfedezettje – tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. Az énekesnő blues-soul-gospel alapú dallamait hamar a szívébe zárta a magyar közönség, idén nyáron a Balaton-felvidéki jazzfaluban is értő füleket-szíveket talál a londoni zenei színtér egyik legfelkapottabb csillaga.

A csütörtöki napon lép fel a karcos hangú szupersztár, Anastacia. Jövőre lesz 25 éve annak, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba „I'm Outta Love" című gigaslágerével. Karrierje során olyan legendás zenészekkel és előadóművészekkel működött együtt, mint Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Mariah Carey, vagy Eros Ramazotti. A Jazzpiknik csütörtöki nyitónapján a 2000-es évek slágerei mellett az elmúlt években született legfrissebb dalai is meghódítják a piknikező közönség szívét.

Augusztus 2-án a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja a Piknik Nagyszínpad műsorát. A pénteki napon fellép a Belau: a duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal.

Augusztus 1-3. között rendezik meg a 12. Paloznaki Jazzpikniket

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

 

A Jazzpiknik második napján a '90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies tér vissza Paloznakra világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival. Őt követi Tony Hadley, a világhírű Spandau Ballet egykori frontembere. A pénteki nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket – 2021-es, nagy sikerű koncertjük után második alkalommal.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak.