Újabb kampány Ausztriában a főszezon kezdete előtt

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. április 19. 19:45

Az év első két hónapjában a Balatonnál 34 százalékkal nőtt az osztrák vendégforgalom. Az osztrák vendégéjszakák számának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. újabb átfogó kampányt tervez a főszezon kezdete előtt.

Az idei év első két hónapjának legfrissebb statisztikái szerint minden harmadik külföldi vendég Ausztriából érkezett a Balaton partjára, számuk a tavalyi bázishoz képest 34 százalékkal nőtt. Az osztrák vendégéjszakák számának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. a régió turisztikai egyesületeivel és szolgáltatóival együtt újabb átfogó kampányt tervez a szomszédos országban a főszezon kezdete előtt.

Az elmúlt hétvégén Ausztria közkedvelt kereskedelmi rádiócsatornája, a Radio Arabella turisztikai műsorának vendége volt Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviseletének vezetője. A másfél órás turisztikai műsor keretében a hallgatók megismerkedtek Hévízzel és Nyugat-Balaton látnivalóival, gasztronómiájával.

Az osztrákok „szabadidős bibliájának" számító Weekend magazin, valamint a családos utazók évkönyvének Magyarország-összeállítása az elkövetkezendő hetekben ugyancsak a biztonságosan és könnyen elérhető Balatonra irányítja majd olvasói figyelmét.

A Balaton-kampány keretében Ausztria legnépszerűbb portálcsaládjának (www.oe24.at) látogatói június elején két héten keresztül találkozhatnak majd aktuális foglalható balatoni ajánlatokkal, a magyar tengerhez csábító hirdetésekkel. Ezzel egy időben Bécsben és környékén a forgalmas csomópontokon megfordulók, s valamennyi nagy forgalmú villamos-, busz- és metrójárat utasai láthatnak képernyős hirdetéseket a családoknak szóló balatoni ajánlatokkal.

Az MT Zrt. bécsi irodájának munkatársai az következő hetekben számos szakmai rendezvényen és roadshow keretében mutatják be az osztrák turisztikai szakembereknek a legújabb balatoni fejlesztéseket és attrakciókat.