Újabb konferenciát nyert Budapest

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 14. 16:28

Az MT Zrt. Kongresszusi Irodájának pályázata alapján az EURORDIS – Rare Diseases Europe (Ritka Betegségek Európai Szervezete) 2017-ben Budapesten, a Danubius Hotel Héliában tartja soron következő nemzetközi konferenciáját.

A döntést több mint egyéves előkészítés, pályázás és helyszíni bejárás előzte meg. A 400 fős rendezvényt különlegessé teszi, hogy nemcsak orvosok, hanem a betegszervezetek képviselői is részt vesznek rajta. Ez további lehetőségeket rejt a magyarországi egészségturizmus számára. A kiválasztás fontos szempontja volt, hogy olyan konferenciaszállodát kellett találni, ahol megfelelő mennyiségben és minőségben állnak rendelkezésre kerekes székkel használható szobák. A pályázás során a konkurens városok Brastislava és Nizza voltak.

Budapest stabilan őrzi 17. helyét a világ legkedveltebb konferencia-helyszíneinek rangsorában. Olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasít maga mögé, mint Stockholm (19.), Tokió (22.) Dublin (24.), München (26.), Zürich (33.) és Varsó (39.).

A nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása további pozitív változást hozhat a nemzetközi helyezésekben.