Újabb lépést tett a fenntarthatóságért a Német Turisztikai Hivatal

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 13:56

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepétől tagja a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsának. A nemzetközi szervezet vezetősége megerősítette Németország nemzeti turisztikai hivatalának felvételét.

A GSTC globális szinten határozza meg az utazási szakma és a turisztikai szektor fenntartható fejlődésének standardjait, decemberben pedig a Német Turisztikai Hivatal a szervezet globális tanácsának részévé vált.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az elmúlt években Németország egy fenntartható úti cél imázsát építette fel: a nemzetközi utazási szakma ügyvezetőinek és a key accountjainak 79 százaléka Németországot fenntartható desztinációként értékeli a DZT Travel Industry Expert Panel felmérése szerint 2023. utolsó negyedévére vonatkozóan, 62 százalékuk pedig tudatosan ezen aspektus alapján értékesíti a németországi utazásokat."

A DZT decembertől tagja a GSTC tanácsnak

Fotó: DZT / Jens Wegener

 

Hozzátette, a DZT tagsága a GSTC-tanácsban további lehetőségeket is kínál.

„Összeköthetjük a többi GSTC-tag tapasztalatait a saját szaktudásunkkal és így még fenntarthatóbb turisztikai ajánlatokat prezentálhatunk a nemzetközi piacon" – mondta az igazgatótanács elnöke.