Újabb magyar élmények az Ausztriában forgalmazott turisztikai élménykártyán

 2014. április 06. 12:35

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletével együttműködve az osztrák Central Danube projekttársaság idén április 1-jétől több új magyar szolgáltatással bővítette turisztikai értékesítés-ösztönző eszközét: a Mycentrope-élménykártyát (www.mycentropecard.com).

A sikeres Alsó-Ausztria kártya (www.niederoesterreich-card.at) előnyeit és a Rot-Weiß-Rot in Ungarn turisztikai mozgalom (www.facebook.com/rwr.ungarn) eredményeit ötvözve a hazai turisztikai szolgáltatóknak tavaly áprilistól lehetőségük nyílt arra, hogy kedvezményes ajánlatukat az osztrák piacon a kártyarendszerhez csatlakozva is értékesítsék.

A kedvezményes szolgáltatói ajánlatokat az MT Zrt. csatornázta be a Central Danube újonnan induló Mycentrope-élménykártya programjába, amely a magyarországi mellett cseh és szlovák turisztikai- és kulturális ajánlatokat is tartalmaz. Az élménykártya szolgáltatásai idén áprilistól némileg megújultak.

A kedvezménycsomag jelenleg 24 magyarországi turisztikai ajánlatot foglal magában, amelyek között 5 csillagos wellness ajánlatok, a világ legjobb bárjának számító A38 bárba, valamint éttermekbe, fesztiválokra szóló kedvezményes ajánlatok, továbbá családi- és szabadidős programok szerepelnek, amelyek iránt az igényes osztrák turisták érdeklődnek. A névre szóló Mycentrope-élménykártyával közel 50 turisztikai attrakció és szolgáltatás látogatható meg, illetve vehető igénybe a három, Ausztriával szomszédos közép-európai országban. A plasztiklap 15 eurós ára már egy használat során biztosan megtérül a kedvezmények felhasználásával.

A szolgáltatói ajánlatokat az élménykártya a www.mycentrope.com oldalán, továbbá a Central Danube által biztosított médiatámogatás segítségével népszerűsítik az osztrák piacon az év folyamán. A Mycentrope élménykártyák a Raiffeisenlandesbank bécsi- és alsó-ausztriai teljes fiókhálózatában (mintegy 620 irodában), valamint a mycentropecard.com webshopon keresztül igényelhetők és megvásárolhatók. Az MT Zrt. ezen kívül külképviseleti honlapján és a Rot-Weiß-Rot turisztikai mozgalmának keretei között, valamint az MT Zrt. ausztriai vásárain, workshopjain, szakmai rendezvényein ugyancsak promotálja az élménykártyát és a magyar ajánlatokat. Az elmúlt
évben 16.000 db kártyát vásároltak meg.

„A kitűnő magyar turisztikai ajánlatokat tartalmazó élménykártya minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy a jól fizető osztrák turisták több ezer pótlólagos vendégéjszakát
generáljanak hazánkban" – vázolta fel a kártya turisztikai- és nemzetgazdasági hasznát Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője. Az MT Zrt. bécsi irodájának vezetője egyben rámutatott, hogy „a Mycentrope-élménykártya áttörést jelent az eddig forgalomban lévő értékesítés-ösztönző kártyák területén, mivel olyan eszköz került piacra, amely integrált és egységes turisztikai desztinációként népszerűsíti, s teszi élményeket nyújtó szolgáltatásokon keresztül megélhetővé a közép-európai régiót".

Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, aminek nagy része turisztikai célú költés volt. A jól fizető osztrák vendégek átlagosan naponta 80 millió forint forgalmi adót  'fizetnek be' a hazai költségvetésbe. Az osztrákok utazási szokásairól részletes tanulmányok és elemzések találhatóak az MT Zrt. ausztriai külképviseletének honlapján, ahol további információ olvasható a Mycentrope élménykártyáról, s az ausztriai képviselet Rot-Weiß-Rot in Ungarn turizmusmozgalmáról is: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok

(Dr. Andreas Hopf (Central Danube) és Kovács Balázs (MT Zrt.) az élménykártya tavalyi bemutatóján Bécsben)