Újabb sportág a Kincsem Parkban

Forrás: turizmus.com

 2020. december 21. 15:01

Elkezdődtek az építési munkák a Kincsem Parkban, ahol 2021. szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot.

„A ló- és agárversenyek mellett, a rögbi és az öttusa világversenyei után újabb sportág, a lovassport is megérkezett a Kincsem Parkba" – mondta Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója.

Fogathajtó versenypálya épül a Kincsem Parkban

Fotó: Fogathajtó Szakbizottság / Váraljai Zoltán

A Budapest szívében fekvő lóversenypálya lesz a helyszíne 2021. augusztus 23. és szeptember 5. között a Négyesfogathajtó Európa-bajnokságnak - írja honlapján a Magyar Lovassport Szövertség Fogathajtó Szakága.

A világverseny egyben egy különleges jubileumot is jelent, mivel ötven évvel ezelőtt 1971-ben Budapesten tartották az első Európa-bajnokságot a Kincsem Park szomszédságában. A fogathajtás mellett a lovastorna elitje is összeméri tudását a szakági Világbajnokság keretében a Nemzeti Lovardában.

A díjhajtás és az akadályhajtás helyszíne az agár és rögbi stadionban lesz kialakítva, míg a maraton versenyszám gyönyörű akadályai a lóversenypálya közepén.

A világon egyedülálló módon a leglátványosabb akadályok a fedett tribünről is jól láthatóak lesznek, de testközelből is szurkolhatnak a magyar fogatoknak a nézők, mindez néhány percre a metrómegállótól, amire szintén nem volt még példa a sportág történetében.

A maraton akadályok mellett két darab automata öntöző rendszerrel szerelt füves bemelegítő pálya is épül a területen, amelyeknek köszönhetően a jövőben is lehet nemzetközi fogatversenyeket rendezni a Kincsem Parkban.

A fejlesztés összhangban áll az ingatlan tulajdonos, a Kincsem Nemzeti Kft. hosszú távú stratégiájával, amelyben a Kincsem Park a tervek szerint a ló és agárversenyek mellett, a verseny és szabadidő sportnak, a lovas hagyományokra épülő szabadtéri szórakoztató iparnak, a lovas kultúrának és az ahhoz kapcsolódó oktatásnak is helyszínt biztosít.

Magyarország Vadászati és Természeti Világkiállítást rendez 2021 szeptember 25. és október 14. között, melynek mottója: egy a természettel.

A 20 nap alatt – az 1971-es világkiállítás 50. évfordulóján újra mértékadó módon – Magyarország bemutatja saját tudását a vadgazdálkodás, a fenntartható környezetgazdálkodás és a vadon élő állatok védelme területén, valamint a világ különböző országai és vadászati szervezetei is elhozzák a saját tapasztalataikat.

A grandiózus központi kiállítás helyszíne a Budapest központjában található HUNGEXPO Kiállítási Központ lesz, ahol a különféle vadászati és természetközeli témákat közel 75 ezer négyzetméteren tekinthetik meg az érdeklődik.