Újabb támogatást kap a hatvani rendezvénycsarnok

Forrás: turizmus.com

 2018. november 14. 14:21

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 699 millió forinttal több pénzt kaphat a beruházás a jövő évi állami költségvetés terhére.

A kormány a nyáron már egymilliárd forintot különített el az ezer férőhelyes hatvani sport- és rendezvénycsarnokra. A friss határozat most ezt növeli meg több mint kétharmaddal, de az nem derül ki, hogy mitől nőtt meg a költségvetés.

A Heves megyei város évtizedek óta lobbizik a csarnok megépítéséért. Az önkormányzat korábban azt közölte, hogy a település tulajdonában lévő volt cukorgyári területen, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott sportfejlesztései programja keretében valósítja meg a rendezvényhelyszínt. Akkor 1,2 milliárd forint költséggel számoltak.

A csarnok látványterve

Fotó: turizmus.com

Az alapkövet 2016-ban tették le, akkor még önkormányzati forrásból és tao-támogatásból tervezték megépíteni a komplexumot. A júniusban kiírt közbeszerzés szerint a kétszintes sportcsarnok több mint 1100 néző befogadására lesz alkalmas. Egyelőre azonban a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület nem hirdetett eredményt a tenderen.

Kapcsolódó cikkek

Év végi rendezvényözön

2018. november 08.