Újabb tematikus sétát indít az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 10:52

Az „Egyházi dokumentumok, amelyek megváltoztatták a világot” elnevezésű sétaprogram során falba rejtett keresztelési iratok, régi anyakönyvben őrzött meglepő beírások és többnyelvű Biblia is előkerül a templomok mélyéről.

A Kis-Vatikán nevezetes épületei mellett a program bemutatja az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom és a Rókus kápolna rejtett dokumentumait is. A séta kiemelt helyszíne pedig a Papnevelő Intézet impozáns és eddig elzárt barokk könyvtára, a Pálos Könyvtár.

A séta kiemelt helyszíne a Központi Papnevelő Intézet barokk könyvtára. A hossza körülbelül 2,5 óra, melyet az Egyetem tér – Kálvin tér – Gyulai Pál utca – Klauzál tér – Csányi utca – Pethő Sándor utca útvonalon tesznek meg a résztvevők.

foegyhazmegyeseta

A Kis-Vatikán nevezetes épületei mellett a program bemutatja az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom és a Rókus kápolna rejtett dokumentumait is

Fotó: Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Iroda

A Főegyházmegye Turisztika Irodájának idén ez már a második tematikus sétája az Imagine Budapest együttműködésével. Az első túrán a hangszerek királynője, az orgona van a középpontban, melyet egy kántor mutat be a belváros nevezetes templomaiban, színesítve egy minikoncerttel.

A főegyházmegye turisztikai honlapján mindkét túrához elérhető részletes tájékoztató.