Újabb turisztikai rekordév Hajdúszoboszlón

Forrás: turizmus.com

 2020. február 20. 15:07

Hajdúszoboszlón tavaly tovább nőtt a vendégforgalom, ez derül ki a most nyilvánosságra hozott 2019-es adatokból.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának adóhatósága összesítette a tavalyi turisztikai adatokat, ezek szerint a településen a 2019-es év folyamán összesen 1.354.603 vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami több mint 27.000 éjszakával több, mint 2018-ban - közölte lapunkkal a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársa, Medgyesi Szilvia.

Az alföldi település legfőbb vonzereje, a Hungarospa

Fotó: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.

Továbbra is jellemző a magyar vendégek túlsúlya, a vendégszám és a vendégéjszakaszám szerint is a belföldi vendégek üdültek többen az alföldi fürdővárosban. A belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 64%, míg az eltöltött éjszakák alapján 59% volt.

A városba látogató turisták száma is minden korábbi adatot felülmúlt 2019-ben, összesen 412.590 főt regisztráltak a szállásadók.

A vendégek átlagos tartózkodási ideje stagnált 2019-ban (3,28), ez összhangban van az országos tendenciákkal, mely jól mutatja az utazási szokások változását. A tavalyi adatokkal összehasonlítva 2%-os volt a növekedés a vendégszám és a vendégéj adatokban is.

Hajdúszoboszlóra a 2019-es évben is lengyel, román és szlovák vendégek érkeztek a legtöbben és a legtöbb vendégéjszakát is ezekből az országokból regisztrálták. Az orosz és az ukrán beutazás tovább erősödött 2019-ben. Különösen az ukrán növekedés kiemelkedő, hiszen 40%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a fürdővárosba látogató ukrán turisták az előző évihez képest.