Idén is turisztikai rekordot várnak Philadelphiában

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 10:49

2018-ban is rekordot döntött a turizmus az USA ötödik legnépesebb városában, és a következő másfél évre további bővülést várnak.

Tavaly a belvárosi hotelek foglaltsága elérte a rekordnak számító 79,6 százalékot Philadelphiában. A növekedés részben a tengerentúli turisták emelkedő számának köszönhető, részben pedig a város 18 kongresszusi központjának.

Az összes vendégéjszakaszám 3,5 millió volt, ebből a konferenciaturizmus 1,2 millió vendégéjszakát generált. Az ebből származó bevétel elérte a 208 millió dollárt, a szobák számára vetítve ez a bevétel magasabb, mint bármelyik másik piaci szegmensben – olvasható a discoverphl.com cikkében.

Philadelphiában a vendéglátás a harmadik legnagyobb iparág – a városban több mint 68 ezer ember munkahelye kapcsolható hozzá, a régióban pedig összesen 272 ezer emberé.

A konferenciaturizmus is komoly bevételt generál Philadelphiában

Fotó: pixabay.com

A következő másfél évben a szállodai szobák száma 15 százalékkal emelkedik többek között olyan új létesítményeknek köszönhetően, mint a W/Element vagy a Four Seasons új egysége. Növelni fogja a város vonzerejét az ikonikus Philadelphiai Szépművészeti Múzeum több millió dolláros felújítása és egy vadonatúj bevásárlóközpont, a Fashion District Philadelphia megnyitása.

Philadelphia az USA ötödik legnépesebb városa, vonattal mindössze 90 percre New Yorktól és két óra Washingtontól. A város nemzetközi repülőteréről a világ több mint 120 városába indul napi ezer – közöttük száz nemzetközi – járat. Korábban megírtuk, hogy Budapestet 2018 májusa óta köti össze közvetlen járat Philadelphiával.

Bővebb információt ITT talál a városról.