Újabb VándorViadal várja az iskolásokat, elindult a nevezés az ökoturisztikai vetélkedőre

Forrás: turizmus.com

 2024. március 07. 10:59

Idén még több iskolásnak nyílik lehetősége megtapasztalni azt a közösségi élményt, amit a VándorViadal nyújt. Ebben az évben ugyanis már nem csak a 6., 7. és 8. osztályos diákok vehetnek részt az ökoturisztikai vetélkedőn, de a 9., 10. és 11. évfolyamosok is.

A VándorViadalokon nem csak az ügyesség és a logika, de a természettudományi ismeretek is kulcsfontosságúak. A vetélkedő 2021 óta nagy népszerűségnek örvend, ám érdemes időben jelentkezni az iskoláknak a vandorviadal.hu oldalon, hisz csak 300 csapat nevezhet.

„Március 4-étől lehet nevezni az iskoláknak, idén pedig újdonság, hogy a középiskolai osztályokat is várjuk a versenyre. A selejtezők április 10. és május 15. között zajlanak, a döntőkre pedig a felsősök számára június 24. és 29. között, míg a középiskolásoknak augusztus 26. és szeptember 1. között kerül sor" – tájékoztatott Telek Hanna, a VándorViadal projektvezetője.

Negyedjére is elstartol a VándorViadal, az ökoturisztikai vetélkedő

Fotó: VándorViadal

 

A VándorViadalt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezi az Aktív Magyarország támogatásával. A kalandos kihívás főszervezője, Telek Hanna azt is elárulta, milyen feladatokra készülhetnek a csapatok, hogy a legjobb eséllyel induljanak a győzelemért.

„Az aktív ökoturizmus szellemében szervezzük meg a versenyt, minden feladat szorosan vagy lazábban ehhez a témakörhöz kapcsolódik és a 90-es években nagy népszerűségnek örvendő Játék Határok Nélkül hangulatát idézi. Érdemes úgy összeállítani a csapatokat, hogy legyen benne, aki az ügyességi és erőfeladatokban jeleskedik, de olyan diák is, akinek fejlett a logikai érzéke, jó földrajzból, matematikából vagy épp történelemből" - mondta el a szervező.