Újabb világsztárokat jelentett be az Örvényesvölgy Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2023. március 16. 11:18

Újabb világsztárokat jelentett be az Örvényesvölgy Fesztivál: Candy Dufler is fellép a zalacsányi erdei nagyszínpadon. Zenekarával a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásának köszönhetően június 17-én adnak koncertet.

Candy Dulfer koncertje a funk, a soul és a smooth jazz pazar ötvözetét nyújtja a közönségnek.  Az elismert szaxofonos a '90-es évek elején robbant be a zenei világba, első nagylemeze Grammy-jelölést kapott, azóta pedig Prince, Beyoncé, Macy Gray, Lionel Richie, a Pink Floyd és Aretha Franklin partnereként is dolgozott.

Zalacsányba tér haza New York-ból Németh Ferenc jazzdobos, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: Seamus Blake tenor-szaxofonost és Gilad Hekselman, gitárost – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Magyarország legújabb fesztiválját, az Örvényesvölgy Fesztivált, 2023. júniusában, két hétvégén, 9-10-én és 16-17-én tartják Zalacsányban. Öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing képviselői. Június 16-án a 35 éves, Grammy-díjas Gipsy Kings lép fel Diego Bailardo vezetésével. Június 17-én az osztrák Deladap mozgatja meg a magyar közönséget, de érkezik Kevin Davy White is. Hazai fellépőként többek között a Csík Zenekar lép fel a fesztiválon.

2023 júniusában rendezik meg az Örvényesvölgy Fesztivált  Zalacsányban

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál

 

„Nemzetközi fellépőink meghívása a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásának köszönhető. Programunk még nem végleges: további különleges jazz és népzenei koncertek, irodalmi műsorok várhatóak, teljes programunkat áprilisban jelentjük be.  A helyszín befogadóképessége és a családias hangulat megőrzése meghatározza a létszámkeretünket, így jegyeink limitált számban elérhetőek" – mondta el Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató, a fesztivál helyszínét biztosító Pálos Resort tulajdonosa.