Újdonságok a Budavári Palotában – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. május 11. 16:32

Kőrösi Gábor, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. kommunikációs és marketingigazgatója a TrendFM Turizmus.com műsorában mesélt arról, hogy Budapest történelmi városrészében, a Palotanegyedben mi mindent építenek, milyen eredményeik vannak és milyen feladatok állnak még előttük.

Több, a múltban lerombolt épületet visszaépítenek, például a József főhercegi palotát, a Vöröskereszt székházát, valamint a Honvéd Főparancsnokság épületét. Utóbbi új kulturális és turisztikai funkciót kap majd, a budai Vár látogatóközpontjaként születik újjá néhány év múlva.

Szintén újdonság, hogy a közelmúltban elkezdték használni a Budavári Palota negyed ernyőmárkát, mely a Budai várséták és Várkert Bazár almárkát is magába foglalja – mondta az interjúban Kőrösi Gábor.

Megjegyezte, hogy a Citadellán is elkezdődtek már a munkálatok, ezt szintén a Várkapitányság újítja fel. Budapest ikonikus kilátópontján 2022-ben új park nyílik, 2023-tól pedig egy új kiállítás várja majd a látogatókat, amely a magyarság szabadságküzdelmeit és a hegy történelmét mutatja be.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: