Újdonságok Horvátországból

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. február 27. 12:54

Bor- és sajtkóstolóval egybekötött sajtóbeszélgetést szervezett standján a Horvát Idegenforgalmi Közösség az Utazás kiállításon.

Ivana Herceg, a közösségi budapesti irodájának vezetője egyebek között elmondta, hogy idén két szempontból is a szokásosnál is jobban a nemzetközi figyelem középpontjába kerül Horvátország. Egyrészt délnyugati szomszédunk átvette az Európai Unió soros elnökségét, másrészt Rijeka az idén büszkén viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet.

A magyar turizmus szempontjából fontos pozitív változás az idei nyáron, hogy új járat indul Budapestről Dubrovnikba és Zadarba.

A horvát standon a meghívottak sajt-, sonka- és borkülönlegességeket kóstolhattak

Fotó: turizmus.com

A horvát standon jelen volt a magyarok egyik kedvenc tengerparti úti célja, Vir sziget idegenforgalmi közösségének vezetője, Srdjan Liveric is.

A szakember elmondta, hogy honfitársaink a negyedik helyen állnak a legfontosabb küldőpiacok rangsorában, tavaly 5%-kal nőtt a magyar turistaforgalom a szigeten.

A standon a meghívottak olyan különlegességeket is megkóstolhattak, mint a Pag szigeti juhsajt, a szélen szárított tengermelléki sonka valamint a Zlahtina nevű fehér- és a Dingac vörösbort.