Újdonságokkal startol a téli szezon Alsó-Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2017. december 06. 15:23

A meteorológusok sok havat jósolnak, érdemes előre tervezni, a sípályák már december elejétől üzemelnek.

Annaberg nemcsak azért népszerű, mert szép helyen fekszik, hanem mert kínálatában minden megtalálható, ami egy családi síeléshez szükséges: családbarát szálláshelyek, változatos pályák és sok vonzó ajánlat. Van FIS-pálya és buckapálya, a síelés virtuózainak és a vakmerő snowboardosoknak, pályák hajmeresztő kanyarokkal a hobbisíelőknek és lankák a családoknak és kezdőknek. A hét felvonóval 12,5 kilométernyi pálya érhető el. Ezen felül 18 km sífutópálya, lovas-szán és hótalpas túrázás is elérhető.

Hochkar Göstling/Ybbs: a hó birodalma

Hochkar Kelet-Ausztria leginkább hóbiztos és legmagasabban, 1800 méteren fekvő alpesi centruma. Kilenc felvonó és 18 kilométernyi tökéletesen előkészített pálya várja a vendégeket egészen április elejéig. A síterep kínálatában szerepel még egy freeride pálya, Funpark a snowboardosoknak és a Hochreit fennsíkon több útvonal közül lehet választani sífutás vagy hótalpas túrázás céljából.

 

Hochkar Göstling/Ybbs: a hó birodalma

Fotó: turizmus.com

A turisták kedvenc szálláshelye, a Joschi Almgasthof vendéglő ismét megújult - családbarát szobákat és egy új éttermet is kialakítottak. A „JP” új kulináris kínálatának része például a csütörtöki fondü és raclette nap. Egy új, félig fedett terasz télen és nyáron is használható. A „JP-Après Ski Bar“ pedig a Hochkar éjszakai életének új színfoltja.

Lackenhof (Ötscher): a síaréna

„Az ágyból a pályára” – ez az idei tél mottója Lackenhof-ban, ahol a síelés mindenkinek kötelező. A kedélyes-családias hegyi faluban a szállodák és panziók szinte a pálya szélén állnak. Kilenc felvonó és 19 kilométernyi pálya áll rendelkezésre. Gyakorolni a helyi sí-iskolában lehet. A sífutás szerelmesei 21 kilométernyi, táblákkal jól jelzett, három különböző nehézségi fokú pályának örülhetnek, a téli túrázók pedig egy több mint 10 kilométeres, panorámás útvonalnak.

Gemeindealpe: az akcióhegy

„Mit’m Lift aufi, mit Schwung owa“ – tartja egy szólás a helyi nyelvjárásban, ami magyarul így hangzik: „Lifttel fel, lendülettel le”. A Gemeindealpe igazi sportos ajánlatokat kínál síelőknek, freeridereknek és sífutóknak egyaránt. Az itt működő két modern ülőlift 13 kilométernyi sí és egy változatos freeride pályához röpíti fel az utasokat. Igazi kihívást jelent az itteni fekete pálya, mely Alsó-Ausztria legmeredekebb természetes pályája. 2017-ben újdonság a Speed- és Skicross-pálya, valamint a Fun Park Area, ahol a freeride mesterei új fordulatokat gyakorolhatnak be. Ugyanitt a vadonatúj, négycsillagos R&R Hotel Mitterbach 28 szobával és wellness részleggel várja a vendégeket. A szállodából kilátás tárul a Gemeindealpe hegyvonulatára. Mélygarázs, télikert, sítároló és tárgyaló is rendelkezésre áll. A Gemeindealpe Mitterbach völgyállomása, a „Das Ko’eck“ panorámabár és a Mariazelli Vasút mind csupán néhány lépésre található.

Mönichkirchen: a sokoldalú

A hóbiztos Mönichkirchenben a funpark (felszereltsége: Rail, Jump, éles kanyarok, Butterbox és Crazy Hill) kalandra hív, a hüttéknél a napozóágyakon és a nyugágyakon pedig élvezni lehet a téli napfényt, majd a 13,5 kilométernyi, panorámás pályán kényelmesen visszasiklani a völgybe.

Puchberg am Schneeberg: minden korosztály kedvence

Egy völgyben, Soprontól csupán egy óra autóútra található a síterep, ahol a gyerekekre a Puchi’s Kinderland gyerekvilág vár. A varázsszőnyeggel irány fel a hegyre, ahonnan vicces pályák vezetnek lefelé. A közelben található a Varázsmező (Wunderwiese) is, ez egy speciális műanyag borítású lejtő, ami egész évben látogatható és szinte a valós síelés élményét nyújtja. A Wiesenflitzer pedig egy 140 m hosszú óriás gumis csúszda. Egy csodás kilátás és 4,1 pályakilométer.

A freeride kedvelői a négyszemélyes ülőlifttel kényelmesen közelíthetik meg a kezeletlen terepet, a gyakorlott síelők pedig mély-hóban száguldhatnak le a hegyről. Aki inkább a hegyet felfelé is gyalogosan szeretné meghódítani, arra különböző túra-sí útvonalak várnak. A Peter Groß sí- és hegymászóiskola vezetett túrái népszerűek, itt sí-tanfolyamon is részt lehet venni. A felszerelés miatt sem kell aggódni, helyben bármit ki lehet kölcsönözni. A felvonó hegyállomásánál található Edelweisshütte—t sem szabad kihagyni, innen tárul fel a kilátás a puchbergi völgyre és a Schneeberg vonulatára.

Rax: teljesen megújulva

Ez a csúcs a leggyorsabban – alig 8 perc alatt - a Rax-Seilbahn-nal, vagyis a Rax gondolakabinos felvonójával közelíthető meg, egyébként ez Ausztria legrégebbi kötélfelvonója. Lesiklani Skibike-al érdemes, igazi adrenalin bomba. A leglátványosabb útvonalat a Rax-ra egy hótalpas túra során lehet megtapasztalni.

St. Corona am Wechsel: a családi úticél

A Soprontól alig 60 percnyire fekvő St. Corona minden korosztály kedvence. Az itteni sí-aréna vicces sí és snowboard tanfolyamaival, az aprólékosan kidolgozott ski-light koncepciójával és magánóráival a legkisebb síelőket célozza meg. A 350 méter hosszú tányéros felvonón, illetve a 90 és 9 méter hosszú futószalagon ez nem is nehéz. A téli játszótéren is garantált a jókedv. De van itt még téli park sáncokkal, a hullámpályával, valamint egy speciális Fun, Speed & Racing Aréna. Pénteken és szombaton a létesítmények esti megvilágításban élvezhetők, és 20 óráig tartanak nyitva. Aki a sípályák helyett inkább a szánkópályán szeretné kipróbálni magát, azt várja az egyedülálló hangulatú „Bob-Világ”. A „Wechsel-Lounge” szélvédett faborítású teraszáról pedig kényelmesen nyomon lehet követni a pályákon zajló eseményeket.

Molzbachhof, a fából készült szálloda: kuriózum, kényelem a csúcson

A Kirchberg am Wechselen megnyílt Alsó-Ausztria egyetlen, teljesen fából készült szállodája. A tulajdonos Pichler család kétévnyi tervezés és kilenc hónap építkezés után nyitotta meg a „fahotelt”. A 16 új szoba teljesen fából készült szögek, csavarok és enyvezés nélkül.

Kapcsolódó cikkek

Varázslatos advent Egerben

2017. november 27.