Újjáépül Balatonföldvár városközpontja

Forrás: turizmus.com

 2023. április 19. 12:21

Balatonföldváron elkezdődött a „Boldog békeidők nyarai” elnevezésű turisztikai fejlesztés, melynek során látogatóközpont létesül a belvárosban, a bowlingpálya helyén.

A turisztikai beruházásról idén márciusban írták alá a támogatási szerződést, a Magyar Államkincstár a napokban folyósította az önkormányzatnak a pályázat teljes összegét. A beruházás összértéke 900 millió forint, melyre a pályázat nettó finanszírozásban 708 millió forintos támogatást biztosít – olvasható Balatonföldvár honlapján.

A látogatóközpont a belvárosban, a bowlingpálya helyén, a Keringő épületegyüttes vendéglátóegységei jön létre. A meglévő épületet nem bontják el, csak átalakítják. A tervek szerint kiállító- és rendezvénytér, valamint kiszolgálóegységek kapnak helyet az egykori tekepálya épületében.

A látogatóközpont a bowlingpálya helyére épül Balatonföldváron

Fotó: balatonfoldvar.hu

 

A pályázat egyik legfontosabb célja, hogy a Széchényi utcában található, ma már részben kihasználatlanná vált egykori kereskedelmi és vendéglátó egység helyén a 21. század elvárásainak megfelelő, megújult városközpont jöjjön létre. A tervezés folyamatban van, a kivitelezés 2024-én őszén kezdődhet meg.