Újra Állatkertek éjszakája

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 03. 15:22

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek éjszakáját, ezúttal immár tizenkét magyarországi helyszínen, augusztus 25-én.

Augusztus utolsó péntekének estéjén (amely az Állatkertek éjszakájának immár hagyományos időpontja) az ország tizenegy településén összesen tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

 

A résztvevő intézmények 2017-ben a következők:

Budakeszi – Budakeszi Vadaspark

Budapest – Fővárosi Állat- és Növénykert;  Tropicarium (Campona)

Debrecen – Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

Győr – Xantus János Állatkert

Jászberény – Jászberényi Állat- és Növénykert

Kecskemét – Kecskeméti Vadaskert

Miskolc – Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Pécs – Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

Poroszló – Tisza-tavi Ökocentrum

Szeged – Szegedi Vadaspark

Veresegyháza – Veresegyházi Medveotthon

 

A legtöbb helyen az Állatkertek éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek a későbbiekben a saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én, Budapesten, a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről és a programkínálatról.

 

Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket.

 

 

Kapcsolódó cikkek