Újra Eger címmel indul fotó- és videópályázat

Forrás: turizmus.com

 2021. március 19. 17:19

Újra Eger címmel fotó- és videópályázatot hirdet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy helyi lakosokkal és korábbi látogatókkal együttműködve indítsa újra Eger turizmusát.

A kooperációban megvalósuló pályázat keretében rövid, maximum 60 másodperces videofilmeket és turisztikailag releváns fényképeket várnak a résztvevőktől. A beérkezett pályaművek közül a legjobbak az Egert népszerűsítő turisztikai újranyitási kampányban is megjelenhetnek.

„A pályázattal azt szeretnénk megmutatni, hogy Eger több mint egy turisztikai desztináció, egy élő és érző város, ahol a helyieknek ugyanolyan örömteli pillanat, amikor megérkezik hozzánk egy turista, mint magának az utazónak. Azt szeretnénk, ha a pályázat résztvevői személyes perspektívájukból mutatnák meg, hogy mit szeretnek a városban, ők mit mutatnának meg ismerőseiknek a hevesi megyeszékhelyből” – nyilatkozta Törőcsik Gábor, az Eger Városi Turisztikai Kft. ügyvezetője.

File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára szerint széles körű szakmai együttműködést kívánnak létrehozni annak érdekében, hogy a turizmus nyitását követően a városba látogató vendégek száma minél dinamikusabban növekedhessen. Erre biztató alapot nyújt az a szakmai kutatás, amely a közelmúltban megállapította, hogy a magyar lakosság kétharmada idén belföldi nyaralásban gondolkodik, és a nyolc kiemelt célpont közül az egyik Eger. Ezt a versenyelőnyt szeretnék kihasználni úgy, hogy jól összerakott, célzott online marketingkampányt valósítanak meg.

A nyereményeket Eger turisztikai és vendéglátó szektorának vállalkozói ajánlják fel

Fotó: Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az Újra Eger pályázat keretében összesen három kategóriában várnak videókat és fotókat:

  • Egri hangulat
  • Bor-gasztronómia
  • Program/élmény/szálláshely

 

A beérkezett pályaművek közül minden kategóriában zsűri- és közönségdíjasokat is hirdetnek. A nyereményeket Eger város turisztikai és vendéglátás szektorának vállalkozói közössége ajánlja fel, ezzel is tovább erősítve az összefogást.

A pályaművek beküldési határideje 2021. április 12. A pályázat részletei a visiteger.com turisztikai honlapon olvashatóak, valamint itt lehetséges nevezni is.