Újra és újra Egyiptom!

Forrás: turizmus.com magazin

 2017. október 11. 11:56

A hidegebb hónapokban sokan szívesen beiktatnak egy-egy napos, tengerparti úti célt. A földrajzilag viszonylag közeli tengerpartok közül még mindig és újra Egyiptom a legjobb választás.

Nehéz évek állnak Egyiptom turizmusa mögött, de szerencsére az utazási irodák kitartottak az észak-afrikai ország mellett. Az Anubis Travel, a Kartago Tours és a Sun & Fun Holidays egyaránt arról számolt be, hogy az ország újra ringbe szállt, és turizmusa folyamatosan erősödni látszik.

 

Amit látni kell

Egyiptom közelsége, kiváló ár-érték aránya és lenyűgöző adottságai az évek során mit sem változtak. Megunhatatlan az Egyiptom jelképévé vált gízai piramisok látványa. Ugyanakkor sok egyebet is tartogat az ország. Lenyűgöző a Nílus vadregényes, pálmafákkal és banánültetvényekkel szegélyezett medre, ahol luxushajón is útnak indulhatunk, de kis vitorlás csónakon, felukkán is ringatózhatunk a vízen. Dendera színes és zegzugos templomának bebarangolása misztikus élmény, akárcsak Luxor és Karnak büszke oszlopcsarnoka, nappal, vagy az esti hang- és fényjáték alatt. A Királyok völgyében a formák, színek, hieroglifák ejtik ámulatba a látogatót, a közeli Hatsepszut-templom domboldalba vájt épülete és lépcsősora pedig már messziről hívogat. A legnagyobb kedvenc mégis talán a Memnon kolosszusok: a két hatalmas kőszobor úgy fogadják az arra járót, mintha a régmúlt időkbe vezető átjárót őriznének.



Aktív kikapcsolódás

De nemcsak műemlékei vannak Egyiptomnak, hanem tengere is, nem is akármilyen. Víz alatti világa az egyik legszebb a világon. Nem véletlenül a búvárok nagy kedvence, a világ minden tájáról érkeznek Hurghadába és Sharm el Sheikh-re. De érdemes eltölteni néhány napot Marsa Alamban is, ahol az érintetlen víz alatti világ felfedezése során láthatunk a színes halrajokon kívül teknősöket, delfineket, sőt vízi tehenet is.

A búvárkodás mellett népszerű Egyiptomban a golf, amelyre több klub is színvonalas lehetőséget kínál. A gízai piramisok közelében található Geriza Sport Club és golfpálya, illetve a Mena Hose a 19. század vége óta fogad vendégeket. Jelenleg közel 20 kiváló golfpálya működik Egyiptomban.

 

Szabadidő

Egyiptom rengeteg szabadidős tevékenységet és szórakozást is kínál pároknak, családoknak és baráti társaságoknak. Felfedezhetik a gyönyörű kerteket és parkokat, sétálhatnak a Nílus partján is, és leülhetnek ebédelni vagy vacsorázni az egyik hangulatos, úszó étteremben. Persze a vásárlás szerelmesei sem csalódnak – mondja Mohamed Desouky, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal Magyarországért is felelős prágai képviselője.

Az éjszakai és a kulturális élet szintén rendkívül gazdag, és egy külön fejezetet kitöltő maradásra csábítja a látogatót Egyiptomban. (x)

Tájékozódjon hiteles forrásból!

A cikk a turizmus.com magazin 2017. októberi számában jelent meg.

A turizmus.com magazin havonta jelenik meg (évi 10 lapszám), s kizárólag előfizetés útján juthat hozzá.

Előfizetőként az alábbi előnyöket élvezheti:
• napi turizmus.com bulletin – e-mail hírlevél
• ingyenes Adó és jog 2017 kiadvány
• meghívás a turizmus.com szakmai rendezvényeire
• 50% kedvezmény a Turizmus Kft. egyéb kiadványaira (Vendéglátás magazin, Business Traveller Hungary magazin, TOP 50 kiadvány, stb.)