Újra ingyenes túrák várják Szingapúrban a tranzitutasokat

Forrás: turizmus.com

 2023. április 03. 12:43

A Changi Airport Group (CAG), a Singapore Airlines (SIA) és a Szingapúri Turisztikai Hivatal (STB) újraindította az ingyenes szingapúri túrákat a kétéves szünet után.

A Covid-19 előtti időszak óta elérhető túrák közül három - a City Sights Tour, a Heritage Tour és a Jewel Tour - felfrissült, és új érdekességeket tartalmaz. A vadonatúj Changi Precinct Tour pedig a szingapúri Changi repülőteret körülvevő keleti régió érdekes látnivalóival és hangjaival ismerteti meg az utazókat. Mindegyik túra 2,5 órán át tart, és naponta lesz elérhető, a tervek szerint a túrák számát fokozatosan napi kilencre növelve.

A túrát először 1987-ben vezették be, hogy növeljék a repülőtér, mint átszállóhely vonzerejét, és hogy a tranzit- és átszálló utasokat arra csábítsák, hogy Szingapúrba, mint nyaralási célpontba is ellátogassanak.

Az ingyenes túrákat már 1987 óta megrendezik Szingapúrban

Fotó: 123rf.com

 

2019-ben több mint 80 000 utas vett részt az ingyenes túrákon. A legnépszerűbb piacok India, Ausztrália és Indonézia voltak, az indiai és ausztrál utazók az összes résztvevő több mint egyharmadát tették ki.

A Changi Precinct Tour egy új útvonal, amely Szingapúr keleti részébe viszi a résztvevőket, hogy meglátogassák a helyi közösségi tereket, például Tampines szívét, és megcsodálják Changi Village és Changi Beach rusztikus varázsát. Betekintést nyújt abba, hogyan élnek a helyi lakosok, valamint elmeséli Szingapúr történelmét a szigetnek ezen a részén, távol a szokásos szingapúri belvárosi nyüzsgéstől.

A felfrissített útvonaltervek a túrákon szereplő néhány helyszín fenntarthatósági jellemzőit is kiemelik, hogy a résztvevők áttekintést kapjanak Szingapúr fenntarthatósági törekvéseiről.

Az ingyenes szingapúri túrához csatlakozni kívánó tranzit- és átszálló utasoknak legalább 5,5 órás, de 24 óránál rövidebb átszállási idővel, valamint érvényes szingapúri beutazási vízummal kell rendelkezniük ahhoz, hogy részt vehessenek a túrákon.

A Changi repülőtér Ázsia egyik legösszekapcsoltabb nemzetközi légi közlekedési csomópontjaként Szingapúr mintegy 140 várossal van összeköttetésben világszerte, és több mint 90 légitársaság több mint 5500 járatot üzemeltet hetente.