Újra itt a Sípályák Éjszakája!

Forrás: turizmus.com

 2023. március 01. 10:00

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg a Sípályák Éjszakáját. Eddig mindig Valentin napon, azaz február 14-én megrendezésére az éjszakai program, de idén március 4-re tolódott a program.

Eplény, Mátraszentistván és Normafa, ezek a helyszínek ahol nagy kapacitással lehetséges a mesterséges behavazás. Ugyan az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelést, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását.

Mindhárom helyszínen napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával, az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit - tájékoztatott a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

Az eplényi Síraréna ezen a napon 23 óráig tart nyitva, a Holle Anyó vendéglő is hosszabbított nyitva tartással üzemel.

A Normafán az Anna-réten este 22 óráig várják a szánkózókat, a Vasas Síház alatti Szaniszló réten pedig a sífutókat. A Vasas Síházban hangulatos zenés terasszal és a sípályákon megszokott ételekkel-italokkal várja a havas sportok kedvelőit.

A mátraszentistváni Sípark ezen a napon 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitva tartással várja a vendégek.