Újra kinyitott a miskolctapolcai Barlangfürdő

Forrás: MTI

 2022. október 29. 18:23

Az önkormányzat és turisztikai vállalkozások összefogása révén újra megnyitották a miskolctapolcai Barlangfürdőt – közölte Miskolc polgármesteri hivatala pénteken.

Amint arról néhány napja beszámoltunk, a városban működő vállalkozások adakozása révén újranyithat a miskolctapolcai Barlangfürdő. Az akció sikerült, így október 28-tól valóban újra fogad vendégeket a különleges fürdő.

Az önkormányzat által kiadott közleményben idézték Veres Pált, a város független polgármesterét, aki elmondta: a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy újra megnyithassa kapuit a Közép-Európában egyedülálló termálfürdő.

Újra nyitva a miskolctapolcai Barlangfürdő

Fotó: Facebook / Miskolctapolca Barlangfürdő

A város önkormányzata vállalta, hogy az átmeneti zárva tartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forintos támogatás mellett további 22 millió forintot biztosít a nyitáshoz.

A miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy több mint 20 millió forinttal járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához.

"Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat" – áll a közleményben.